[A6 C6 Avant] wysokość maski
[A6 C6 Avant] wysokość maski
po ostatnich naprawach mechanik nie wyregulował maski i jest o jakieś 4-5 mm za wysoko nad grillem. (po za tym jest równo spasowana) Czy możecie pomóc i podpowiedzieć jak opuścić maskę na zamku, które śruby ew. co zdemontować, aby się do nich dostać ?
dzięki
dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
:D to nie maska jest za wysoko nad grillem, tylko grill jest za nisko pod maską...molokok pisze:po ostatnich naprawach mechanik nie wyregulował maski i jest o jakieś 4-5 mm za wysoko nad grillem
I żadna regulacja maski tu nie pomoże

Jeśli jesteś pewien że powstała szczelina której nie było, to gość podczas przykręcania zderzaka (bo wcześniej go odkręcił) - nie podniósł maxymalnie do góry (i nie dokręcił) takich dwóch plastikowych czarnych odbojów na przedniej aluminiowej belce pod reflektorami. Przykręcił zderzak, który jest za nisko z przodu o wysokość owej zauważonej szczeliny

Regulacja? - odkręcić zdrezak, podnieść plastikowe dydki i przykęcić.
Pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
molokok pisze:wygląda na to, że muszę sam to wyregulować (rozłożyć i złożyć jeszcze raz), jak tylko dowiem się jak sprawnie zdjąć zderzak
Druciarz kaske zainkasował niech poprawia , umów się na termin i nadzoruj poprawkę !
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

Cos takiego jak na ponizszym zdjeciu.
Te 2 czarne elementy , u gory pasa. Wydaje mi sie ze na nich powinien usiasc zderzak i dzieki temu powinien pojsc w gore. Ro taka moja teoria, w sumie to mozecie napisac czy dobrze kombinuje.
http://sendparts.eu/2799-thickbox_defau ... c6-4f0.jpg
Te 2 czarne elementy , u gory pasa. Wydaje mi sie ze na nich powinien usiasc zderzak i dzieki temu powinien pojsc w gore. Ro taka moja teoria, w sumie to mozecie napisac czy dobrze kombinuje.
http://sendparts.eu/2799-thickbox_defau ... c6-4f0.jpg