Problem rnse
Problem rnse
Witam, jakiś czas temu zmieniłem SYMPFONY II na RNSE i mam kilka związanych z nim problemów. Nie mogę połączyć się z RNSE, wcześniej z sympfony nie było problemu. W trybie serwisowym widnieje inny VIN, pewnie z poprzedniego auta i brak sygnałów prędkości kół. Myślałem że coś z can lub k-bus. Wyczytałem gdzieś na forum o zmianie pinu od liniii k, oczywiście to zrobiłem- niestety też nie pomogło. Sprawdziłem wiązki, fizycznie są nie naruszone. Sprawdziłem przejście między radiem a OBD linią k i nic, okazało się że przejście z radiowego k-busa mam do 15 pinu OBD czyli lini l, czy to możliwe?
Ostatnio wyczytałem żeby dociągnąć linie k bezpośrednio z OBD, ale też bez rezulatu.
Czy wie ktoś co z tym zrobić? Jak to naprawić ? Może ktoś z okolic Lublina pomoże? Pozdrawiam
Ostatnio wyczytałem żeby dociągnąć linie k bezpośrednio z OBD, ale też bez rezulatu.
Czy wie ktoś co z tym zrobić? Jak to naprawić ? Może ktoś z okolic Lublina pomoże? Pozdrawiam
Mam jakiegoś zwykłego niebieskiego chińczyka za 30zl. Znalazłem coś takiego, mam nadzieje że ten podoła nawigacji. https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-k ... -piny.html
Co o nim sądzisz?
Co o nim sądzisz?