Wyłączenie zasilania w gnieździe zapalniczki A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Słuszna sugestia, dzięki.wojciech007 pisze:Z tego co napisali w instrukcji zasilacz masz we wtyczce do gniazda zapalniczki, a na kamerkę idzie 5V. Sprawdź to zanim podłączysz się pod 12V, bo możesz uszkodzić sprzęt.

Rozbiorę wtyczkę i sprawdzę co jest w środku.
Nawet jeżeli jest, to jest mały i powinien się zmieścić w konsoli.
Jeżeli go nie ma, tzn. że jest w kostce GPS (kamerka jest do niej dopinana), wtedy sprawa będzie jeszcze prostsza.

Chociaż jedno miejsce, gdzie jestem młodszy o 10 lat (nie da się zmienić rocznika w profilu)...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: darek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Wyłączenie zasilania w gnieździe zapalniczki A6 C6
Witam,
Odświeżę temat podłączenia rejestratora obrazu tak aby zasilanie było po zapłonie.
Skoro już pociągnąłem przewód w kanałach do zasilania zapalniczki w konsoli środkowej, gdzie niestety okazało się, że zasilanie jest stałe, postanowiłem tak pokombinować aby tam znaleźć źródło zasilania takie aby było zasilanie po zapłonie.
I wymyśliłem sobie podpięcie się pod zasilanie fabrycznego telefonu w schowku którego i tak nie używam ponieważ łączę się po BT ze smatem.
Jak myślicie jest tam zasilanie po zapłonie, czy też stałe? jutro jak dam radę to sprawdzę, ale może ktoś z was się wypowie czy tak będzie ok?
Odświeżę temat podłączenia rejestratora obrazu tak aby zasilanie było po zapłonie.
Skoro już pociągnąłem przewód w kanałach do zasilania zapalniczki w konsoli środkowej, gdzie niestety okazało się, że zasilanie jest stałe, postanowiłem tak pokombinować aby tam znaleźć źródło zasilania takie aby było zasilanie po zapłonie.
I wymyśliłem sobie podpięcie się pod zasilanie fabrycznego telefonu w schowku którego i tak nie używam ponieważ łączę się po BT ze smatem.
Jak myślicie jest tam zasilanie po zapłonie, czy też stałe? jutro jak dam radę to sprawdzę, ale może ktoś z was się wypowie czy tak będzie ok?
spalanie LPG 11,5/100km