BMW F10 525d @ 300KM/600Nm
-
Audi A7 Klub
-
mateusze65
- Forum Audi A6 / A7

-
rafal_m
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Gratuluje spełnienia marzenia, ja całkiem nie dawno tez spelnilem jedno ze swoich i przesiadłem sir na F01. Coz audi z racji tego ze było przed 2009 miało tańszy podatek, spalanie miało w sumie najbardziej kompromisowe z dużej ilości aut którymi jeździłem (średnie 12/100 przy 250KM). Nie mniej bmw pali nieznacznie więcej ma troche droższy podatek k troche droższe ubezpieczenie jest tez conajmniej jedna klasę wyżej. Klasycznie jak to u mnie wybrałem silnik specjalnej troski, ale z założenia wiedziałem ze bede w nim wymienial rozrząd. Cale szczęście mi się udało kupić przedlifta jeszcze ze skrzynia 6hp28. 8hp istotnie jest padlinowate, ale jest tez montowane w audi, ba s-tronic który montowany jet wymiennie az tak bez awaryjny nie jest jak się niektórym wydaje. Rozrządy w audi tez leca... Wiec tak naprawdę audi czy bmw jak Cie trafi to będzie bolało... Jedyne inplus dla bmw to cena czesci, rozrząd do f01 jest dużo dużo tańszy niż do c6(a mi osobiście dokuczal). Jeżeli chodzi o komfort, to przesiadka z c6 na f01 jest jakby przesiąść się z pandy do c6. Fotele w bmw to bajka. Jeżeli o zawieszenie chodzi, to niestety nie miałem pneumata w audi, być moze oceniałbym je lepiej.
Tak naprawdę to trzeba do tych wszystkich internetowych wieści podchodzić z wielkim dystansem, bo gdyby patrzyć na to czego nie należy kupować to tak naprawdę sugerując się tym należało by sobie kupić taczke...
Tak naprawdę to trzeba do tych wszystkich internetowych wieści podchodzić z wielkim dystansem, bo gdyby patrzyć na to czego nie należy kupować to tak naprawdę sugerując się tym należało by sobie kupić taczke...
-
Screw
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Bardzo ladna sztuka w slusznym kolorze i na duzej navi. Jak mam byc szczery to jechalem 178 mil w jedna strone po taka w sedanie (tez to byl moj cel , ale nie tak ze przezyc bym nie mogl:) ). Zawsze mi sie dyszki podobaly. Koniec koncow zgasla po odpaleniu.... ale mieli C6 z przebiegiem 70K i pelna historia, jeden wlasciciel wiec kupilem C6. Przy nastepnym aucie albo pojde w Fke albo C7 ktorego jeszcze nie mialem okazji testowac. W BMW ogolnie 3 litrowe jednostki sa mniej awaryjne od 2.0.
Ktos pisal o xDrive i quattro. Moim zdaniem roznica jest spora i tutaj akurat plus dla audi.
Co do wad fabrycznych itd - kazda marka je ma w tych czasach, w szczegolnosci jak patrzymy od poczatku tego milenium w gore. Sypie sie wszystko jak domki w Syrii. Trafisz na bubel to bedzie stalo jak alfa 159 albo laguna II. Rownie dobrze moze sie nic nie dziac.
Podsumowujac - gratuluje autka. Na pewno frajda z jazdy jest super, wygoda tez jest fajna. Interface w BMW jest niczego sobie a wielkosc tego ekranu w tej desce robi na prawde wrazenie.
Szerokosci
Ktos pisal o xDrive i quattro. Moim zdaniem roznica jest spora i tutaj akurat plus dla audi.
Co do wad fabrycznych itd - kazda marka je ma w tych czasach, w szczegolnosci jak patrzymy od poczatku tego milenium w gore. Sypie sie wszystko jak domki w Syrii. Trafisz na bubel to bedzie stalo jak alfa 159 albo laguna II. Rownie dobrze moze sie nic nie dziac.
Podsumowujac - gratuluje autka. Na pewno frajda z jazdy jest super, wygoda tez jest fajna. Interface w BMW jest niczego sobie a wielkosc tego ekranu w tej desce robi na prawde wrazenie.
Szerokosci
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow