Podpięcie Concert 1 pod licznik FIS są przewody aleeee
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Podpięcie Concert 1 pod licznik FIS są przewody aleeee
No właśnie, otóż z radia wychodzą mi piny can L i can H jako zielony i czarny przewód, do licznika pod pin 5 i 6 natomiast dochodzą kable pomarańczowe z paskiem brązowym i fioletowym. Nie mają one połączenia.
Gdzie w takim razie idą przewody wychodzące z radia jeśli nie do licznika ? Jak mogę je zlokalizować ?
I jeszcze pytanko czy kable z radia mają być dopięte do tych pomarańczowych z kostki licznika czy mają tam iść zmiast nich na 5 i 6 pin
Przewody już podpięte bezpośrednio z radia do licznika. Niestety mimo zmian kodowania RDS nadal nie wyświetla się na Liczniku. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to ustawić ?
Na radiu ustawiam 0 czyli głośniki pod bose, 1 czyli zestaw bose i do tego choćbym nie wiem co dodawał (zmieniarka, antena, i +4 - drugi wyświetlacz (Radio/Navigation) ) to i tak nie ma znaczenia.
Licznik koduję z 1 na kanale 62, z 16 nie wchodzi. Może macie jakieś pomysły co sprawdzić ?
Gdzie w takim razie idą przewody wychodzące z radia jeśli nie do licznika ? Jak mogę je zlokalizować ?
I jeszcze pytanko czy kable z radia mają być dopięte do tych pomarańczowych z kostki licznika czy mają tam iść zmiast nich na 5 i 6 pin
Przewody już podpięte bezpośrednio z radia do licznika. Niestety mimo zmian kodowania RDS nadal nie wyświetla się na Liczniku. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to ustawić ?
Na radiu ustawiam 0 czyli głośniki pod bose, 1 czyli zestaw bose i do tego choćbym nie wiem co dodawał (zmieniarka, antena, i +4 - drugi wyświetlacz (Radio/Navigation) ) to i tak nie ma znaczenia.
Licznik koduję z 1 na kanale 62, z 16 nie wchodzi. Może macie jakieś pomysły co sprawdzić ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ło kutwa to ja pół dnia spędziłem na próbach a miałem nie te piny podpięte :D
Te kabelki z wtyki przy radiu wyglądają na fabryczne i z tego co widziałem wchodzą w wiązkę. Dodam, że wcześniej była tam nawigacja, przynajmniej wszystko na to wskazuje :P
Przewody ENA DATA i CLOCK gdzie mam podpiąć pod 11, 12 i 13 w szarej wtyczce ?
Wygląda na to, że tak. Szkoda bo będę musiał kupić piny a nie wiem jaki to rozmiar :D
Te kabelki z wtyki przy radiu wyglądają na fabryczne i z tego co widziałem wchodzą w wiązkę. Dodam, że wcześniej była tam nawigacja, przynajmniej wszystko na to wskazuje :P
Przewody ENA DATA i CLOCK gdzie mam podpiąć pod 11, 12 i 13 w szarej wtyczce ?
Wygląda na to, że tak. Szkoda bo będę musiał kupić piny a nie wiem jaki to rozmiar :D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ok dzięki za rozjaśnienie sytuacji
W takim razie szukam konektorków i działam dalej. Napiszę potem czy się udało. 
EDIT:
Dzięki wielkie za pomoc, rds wyświetla się na fis
62 zmienione na 0, podpięte kable między radiem a szarą kostką. Jakby ktoś miał pod ręką to do szarej kostki pasują konektory od wtyczek min serw modelarskich tzw goldpinów 

EDIT:
Dzięki wielkie za pomoc, rds wyświetla się na fis