Witam,
Zakupiłem nie dawno A6 C5 2004r. ale to tyle z pozytywów.
Auto od momentu zakupu miało wodę na dywanie - standard. Moduł centralnego zamka nadawał się wiadomo do czego.
Jednak stwierdziłem iż moduł był wcześniej wymieniany - piękny napis "1.8T lift OK" na obudowie.
Moduł który miałem w aucie z tym napisem posiadał numer: 4B0 962 258 K
Poprzedni właściciel powiedział mi że piloty do centralnego zamka się już dawno rozkodowały i trzeba zakodować.
Jako że moduł i tak był na wykończeniu to zakupiłem nowy, sprawny również o numerze 4B0 962 258 K Po zamontowaniu i sprawdzeniu kodowania starego i nowego modułu okazało się iż są takie same. Aczkolwiek nie pasowały na 100% do tego auta - zakodowane miały kierownice po złej stronie, alarm (którego moje auto nigdy nie miało i nie ma mieć)
Po zmianie kodowania na właściwe pozostał mi problem adaptacji pilotów - mimo że niby wszystko jest OK moduł nawet nie widzi że jakiś pilot sobie obok niego klika już nie mówiąc o jego dodaniu. W związku z tym wydaje mi się że ktoś w moim samochodzie po prostu wymienił wcześniej moduł centralnego zamka na nowy ale ze złym numerem.
Czy da się jakoś stwierdzić jaki moduł centralnego zamka powinien być właściwy dla mojego auta?
Dodam że z autem otrzymałem 3 piloty oznaczone numerem 4D0 837 231 K
[A6 C5] Właściwy moduł centralnego zamka
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7