Witam,
ogarnąłem już wszystkie mechaniczne sprawy w aucie, pozostały tylko problemy elektryczne, i tak:
1- brak podświetlenia pod nogami, zarówno pod fotelami jak i drzwiami, czasami z przodu zapali się podświetlenie nóg (bardzo rzadko), w drzwiach się nie zapala wcale.
2- na przewodzie do radia jest +10V, podciągnąłem nowe +12V, ale chciałbym żeby i to działało, w związku z tym nie dochodziło 12V do suba z tyłu.
3- FIS nie informuje o otwarciu tylnych prawych drzwi pasażera - reszta działa ok.
4- brak podświetlenia w ostatniej lampce w bagażniku, chyba działa na "1" natomiast po otwarciu klapy NIE. (sprawdzę to jeszcze dokładnie)
5- auto ma hak westfalia i z tym też jest problem, po podłączeniu wtyczki od świateł przyczepki, kierunki działają 2 razy szybciej a awaryjne wcale nie chcą działać.
Auto było po zalaniu modułu komfortu (nabrało wody zarówno po prawej jak i lewej stronie auta) - wszystko dokładnie wysuszone, uszczelnione, moduł wymienione (poprzedni się nie nadawał), nie mam możliwości połączenia się z modułem VCDS-em nie widzi go po prostu.
Czy moje problemy mogą być związane z brakiem / złą masą??
Od czego zacząć szukać - bo mnogość kabli jest duża.
Chciałem znaleźć schemat modułu komfortu - ale doczytałem, że problemy związane z oświetleniem nie są łączone z modułem komfortu - gdyby ktoś to potwierdził byłbym spokojniejszy.