Pomoc w znalezieniu błotnika
-
- Forum Audi A6 / A7
Pomoc w znalezieniu błotnika
Witam. Moja audi wymaga wymiany przedniego blotnika lecz pomimo juz blisko rocznych poszukiwan niczego dobrego nie znalazlem... a czas goni bo blotnik juz strasznie szpeci. Czy moze ktos doradzic gdzie szukac? Moze jakies szroty z centrum polski? Kolor szary ly7q
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
A jak u Ciebie ze spasowaniem, wyglądem finalnym zamiennika? Jest tego sporo na olx lub maja w intercarsie po 205 zł ale pytanie czy mozna byc zadowolonym z zamiennika? Szukam pol roku blotnika i powoli jest to frustrujace ze nic nie ma.Pioter211 pisze:Na allegro można znaleźć nowe, oczywiście nieoryginalne. Czasem sprzedający prosi o próbkę lakieru i dobiera lakier. Za taki błotnik zapłaciłem ok 280 zł + koszt wysyłki.
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja mam założony taki chiński błotnik już od prawie 2 lat i z perspektywy czasu mogę powiedzieć:
1. Spasowanie generalnie nie ma się czego przyczepić siadł identycznie jak ori.
2. Dobór koloru też bez większych zastrzeżeń tym bardziej, że zamawiałem po kodzie zdalnie i gość nie pobierał odczytu koloru z auta.
3. Zabezpieczanie antykorozyjnie w porządku jak na razie nie ma gdziekolwiek śladu rdzy (ponoć blacha jest ocynkowana).
4. Wytrzymałość mechaniczna - tu niestety ale do ori brakuje sporo. Wystarczy, że ktoś się oprze ciężarem ciała o błotnik już jest wgniecenie
Blacha ma delikatnie mniejsza grubość niż w ori i dodatkowo jest zrobiona chyba z puszek po konserwach bo delikatne to straszliwie.
1. Spasowanie generalnie nie ma się czego przyczepić siadł identycznie jak ori.
2. Dobór koloru też bez większych zastrzeżeń tym bardziej, że zamawiałem po kodzie zdalnie i gość nie pobierał odczytu koloru z auta.
3. Zabezpieczanie antykorozyjnie w porządku jak na razie nie ma gdziekolwiek śladu rdzy (ponoć blacha jest ocynkowana).
4. Wytrzymałość mechaniczna - tu niestety ale do ori brakuje sporo. Wystarczy, że ktoś się oprze ciężarem ciała o błotnik już jest wgniecenie

-
- Forum Audi A6 / A7
No i przekonaliście mnie. Kupuje błotniki w intercarsie po 205 zł sztuka, lakiernik do którego czekam w kolejce też rekomenduje to rozwiązanie. W obrębie 200 km ode mnie nie ma żadnego błotnika a na allegro od 300zł w górę, też niektóre po malowaniu (i nie wiadomo czy malowanie nie jest od purchli).
Teraz czeka mnie jeszcze zakup lewych drzwi bo pod listwami są wręcz dziury a nad listwami z 6-7 purchli we wczesnym stadium rozwoju...
Teraz czeka mnie jeszcze zakup lewych drzwi bo pod listwami są wręcz dziury a nad listwami z 6-7 purchli we wczesnym stadium rozwoju...
Kolego teiwaz, gdzie kupowałeś? Masz namiary jakieś na gościa, bo skoro dobrze pasuje to nie warto kombinować z innymi.
No chyba, że Colorado21 już też coś może powiedzieć w tym temacie. Może macie jakiś namiar na producenta?
Mnie niestety już w tym roku też to nie ominie. Jeszcze rudej nie widać, ale spuchnięte już jest dość poważnie....
No chyba, że Colorado21 już też coś może powiedzieć w tym temacie. Może macie jakiś namiar na producenta?
Mnie niestety już w tym roku też to nie ominie. Jeszcze rudej nie widać, ale spuchnięte już jest dość poważnie....

Uważam, że jak mam audi to jestem lepszy 

-
- Forum Audi A6 / A7
Odświeżę temat, poproszę o opinie innych użytkownikow, którzy wymieniali przednie błotniki na zamienniki dostępne na olx/allegro. Z jednym blacharzem gadalem to mi odradzil stanowczo tych zamienników bo mowil ze blacha chinska cienka, a ich ocynk to cieńszy niz włos z głowy. Znalezienie oryginalnego w dobrym stanie graniczy z cudem i jestem w rozsypce bo nie wiem, które rozwiązanie wybrać..