Zanikające podświetlenie przycisków
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Nie powinno się tak dziać.
Masz schemat. Niebieskim masz masę, czerwonym zasilanie. Nic tu szczególnego nie ma.
4 LEDy.
Hmm tak myślę, że możesz je sprawdzić każde z osobna czyli np dać + i - we włączniku i regulatorze na żarówki. Czyli wypinasz z licznika i ze włącznika i z regulatora kostki. I dajesz:
+ na pin 17 włącznika (szaro-niebieski)
- na pin 31 włącznika (brązowy)
potem
+ na 6 pin regulatora (szaro-niebieski)
- na 5 pin regulatora (brązowy)
Musisz dojść droga dedukcji co jest nie tak. Ostatecznie można by pociągnąć nową instalację do podświetlania. Ostatecznie podjedź do elektryka, pokaż mu ten schemat i Ci moment rozwikła sytuację. Ale to jest prosta instalacja i sam powinieneś dać radę.
Masz schemat. Niebieskim masz masę, czerwonym zasilanie. Nic tu szczególnego nie ma.
4 LEDy.
Hmm tak myślę, że możesz je sprawdzić każde z osobna czyli np dać + i - we włączniku i regulatorze na żarówki. Czyli wypinasz z licznika i ze włącznika i z regulatora kostki. I dajesz:
+ na pin 17 włącznika (szaro-niebieski)
- na pin 31 włącznika (brązowy)
potem
+ na 6 pin regulatora (szaro-niebieski)
- na 5 pin regulatora (brązowy)
Musisz dojść droga dedukcji co jest nie tak. Ostatecznie można by pociągnąć nową instalację do podświetlania. Ostatecznie podjedź do elektryka, pokaż mu ten schemat i Ci moment rozwikła sytuację. Ale to jest prosta instalacja i sam powinieneś dać radę.
Panowie, wielkie dzięki za udostępnienie schematu i opis naprawy. U mnie prawdopodobnie padł licznik, bo oprócz podświetlenia nie działa też kasowanie przebiegu dziennego i ustawianie zegara. Męczyłem się tak już 1,5 roku aż wreszcie dziś mój kokpit rozjaśniał na nowo. Od licznika wypiąłem pin 20 (żeby otworzyć niebieską kostkę musisz zsunąć z niej taką różową "blokadę" od strony wejścia kabli- jest tylko jeden kierunek jej wysunięcia więc nie powinno być z tym problemu, następnie trzymasz za kable i ciągniesz na niebieską część- wszystko idzie lekko), pociągnąłem nowy przewód z dodatkowym bezpiecznikiem 5A i podpiąłem się do pinu 16 włącznika świateł. Pin ten "dostaje" prąd po włączeniu świateł postojowych. Życzę powodzenia i jak coś to chętnie pomogę
Uważam, że jak mam audi to jestem lepszy 

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.Mam problem z podśweitleniem przycisków w drzwiach w podsufitce pokrętła nawiewów i włącznik świateł które nie gasło.Musiałem wyciągać bezpieczni nr.15 Pisałem o tym wcześniej ale chyba nie miał nikt z tym problemu.Teraz sprawa bardziej się skomplikowała bo gdy wkładam bezpiecznik to się przepala
Co może być przyczyną?
Co może być przyczyną?