Witam
Czy ktoś wie jak wygląda temat wymiany przepustnicy mechanicznej na elektroniczną.
Temat powiązany z założeniem tempomatu u mnie jest przepustnica z linką .
Znalazłem temat ( kilka tematów) jak zamontować tempomat z przepustnica na linkę ale nie mogę znaleźć nikogo kto temat przerabiał fizycznie.
Może łatwiej wymienić przepustnice i potem założyć tempomat.
Może ktoś ma jakiś link do forum zagranicznego - może tam znajdę kogoś kto zakładał tempomat.
Pozdrawiam
Wymiana przepustnicy mechanicznej na elektroniczna a tempoma
Sam zabierasz się za to? Widzę że cel to tempomat a przepustnica to pierwszy napotkany problem.
Bendzij czemu sądzisz ze ECU do wymiany będzie? Wiązka na pewno do edycji, rozcięcie czeka całej wiązki i dołożenie paru kabelków aż do samego ecu. Na pewno będzie trzeba wymienić pedał gazu na wersje z potencjometrem. Sam zakładany cel tempomat na pewno potrzeba będzie ingerencji w sterownik i zakodowanie dodatkowej opcji.
Bendzij czemu sądzisz ze ECU do wymiany będzie? Wiązka na pewno do edycji, rozcięcie czeka całej wiązki i dołożenie paru kabelków aż do samego ecu. Na pewno będzie trzeba wymienić pedał gazu na wersje z potencjometrem. Sam zakładany cel tempomat na pewno potrzeba będzie ingerencji w sterownik i zakodowanie dodatkowej opcji.