Witam
Zmieniłem w swojej A6 przedlift lusterka poliftowe z kierunkami.
Miałem lusterka 7 PIN i takie też kupiłem.Zmienilem moduły w drzwiach przednich na poliftowy.
Kierunki normalnie działają,przy zamykaniu także jest powiadomienie kierunkiem..
Problem mam tylko z oświetleniem zewnętrznym.Dokładniej podczas zmroku na starych lusterkach świeciły mi diody od spodu lusterek.Teraz tego nie mam.Oswietlenie zewnętrzne jest włączone.
Trzeba to jakoś zakodować od nowa? Nie wiem tylko czy jak przełożyłem moduły to czy komputer mi się z nimi połączy?Czy najpierw muszę dołożyć przewód LIN?
Lusterka poliftowe i brak oświetlenia LED
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podepnę się tutaj bo nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Podpowie mi ktoś jak załączyć oświetlenie tych diod w lusterkach pod spodem? Całe oświetlenie ambientte działa tj. odprowadzanie halogeny z drl i wewnętrzne listwy drzwi i oświetlenie nóg oczywiście sciemnianie w mmi działa , a te diody w lusterkach nie świecą. W VCDS przy teście w sterowniku drzwi świecą obie.
Czy można gdzieś indziej to załączyć ? Auto fabrycznie wyposażone w składane lusterka i te diody.
Servis ASO z Lublina poddał się i powiedział że to wina spolszczenia mmi które to zablokowało sterowniki, a ASO z Rzeszowa nie podjęło się tematu.
Pozostało i mi odpuścić temat.
Podpowie mi ktoś jak załączyć oświetlenie tych diod w lusterkach pod spodem? Całe oświetlenie ambientte działa tj. odprowadzanie halogeny z drl i wewnętrzne listwy drzwi i oświetlenie nóg oczywiście sciemnianie w mmi działa , a te diody w lusterkach nie świecą. W VCDS przy teście w sterowniku drzwi świecą obie.
Czy można gdzieś indziej to załączyć ? Auto fabrycznie wyposażone w składane lusterka i te diody.
Servis ASO z Lublina poddał się i powiedział że to wina spolszczenia mmi które to zablokowało sterowniki, a ASO z Rzeszowa nie podjęło się tematu.
Pozostało i mi odpuścić temat.