MMI 3G i 3GP HDD (6.22.4 .2016) AUDI MMI3G HDD 6.24.2 2017
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam Panowie ponownie
Dzięki "RENTNA" za info i instrukcje - próbonąłemwałem tego skryptu wczoraj - nie działał - pojechałem do kumpla i mi odblokował VCSD - sem - jeśłi piszesz to znaczy że działa i to ja coś żle robiłem - za chwilę spróbuję znowu
MaTyS - jakiś błąd logiczny w Twoim poście albo ja nie kumam :
Z wpisu wynika że nie potrzebny dostęp do zielonego menu bo jest nowy skrypt aktywacyjny - tzn że jest i nie trzeba modyfikacji przez obliczenia kodu ?
czemu więc w drugiej części wpisu napisałeś - Zielone menu tak jak pisze "RENTNA" ?
Wcześniej "RENTNA" pisze jak uruchomić zielone menu a nie że mam aktywację zrobić nowym skryptem ?
Hmm tego nie rozumiem ale najpierw spróbuję z zielonym menu tak jak napisał "RENTNA"
Gwoli ścisłości ściągnąłem od RENTNA nowy skrypt i tam też trzeba wyliczyć kod
Dzięki "RENTNA" za info i instrukcje - próbonąłemwałem tego skryptu wczoraj - nie działał - pojechałem do kumpla i mi odblokował VCSD - sem - jeśłi piszesz to znaczy że działa i to ja coś żle robiłem - za chwilę spróbuję znowu
Z wpisu wynika że nie potrzebny dostęp do zielonego menu bo jest nowy skrypt aktywacyjny - tzn że jest i nie trzeba modyfikacji przez obliczenia kodu ?
czemu więc w drugiej części wpisu napisałeś - Zielone menu tak jak pisze "RENTNA" ?
Wcześniej "RENTNA" pisze jak uruchomić zielone menu a nie że mam aktywację zrobić nowym skryptem ?
Hmm tego nie rozumiem ale najpierw spróbuję z zielonym menu tak jak napisał "RENTNA"
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
MaTyS - szacun dzięki bardzo - cieszę się że zainspirowałeś kominiarza
Wszystko lekko i bezboleśnie
Dzięki Rentna za cały post i podpowiedzi - szczególnie dla upartych inaczej z pomrocznością jasną
Dzięki wszystkim kolegom na forum za dyskusję , pytania i rady
Koniec końców mam SW K0942, mapę 6.24.2 i wszystko aktywne
Dzięki jesteście "WIELCY"
Wszystko lekko i bezboleśnie
Dzięki Rentna za cały post i podpowiedzi - szczególnie dla upartych inaczej z pomrocznością jasną
Dzięki wszystkim kolegom na forum za dyskusję , pytania i rady
Koniec końców mam SW K0942, mapę 6.24.2 i wszystko aktywne
Dzięki jesteście "WIELCY"
Tak mozesz smialo wgrac soft HNav_EU_K0257_6_D1zaba1978 pisze:Panowie, można bezpośrednio na soft HNav_EU_K0022_2_D1 wgrać najnowszy soft HNav_EU_K0257_6_D1, czy należy wgrywać po kolei.
[ Dodano: 2017-03-22, 23:00 ]
Witam Panowie ponownie
Co ty nie powiesz skrypt dziala na 1000 procet zebys czytal uwaznie i postepowal wedlug instrukcji nie potrzebowal bys kolegi i mu dupy nie trul
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
"Co ty nie powiesz skrypt dziala na 1000 procet zebys czytal uwaznie i postepowal wedlug instrukcji nie potrzebowal bys kolegi i mu dupy nie trul"
Hmm trochę inaczej to sobie wyobrażałem ale co kasta to obyczaj a poziom zależy od rodzaju tej kasty ..
Przeprosiłem , podziękowałem itd itp a mimo to ponoć " dupę trułem " - przykro mi bardzo
Proszę wiec P adwokacie kolegi o przekazanie mu że nadal przepraszam i już dupy nie truje
Jeszcze raz dziękuje i już milknę na długo jak tylko będzie możliwe - tylko żeby tu nie wyszła druga elektroda gdzie sami znawcy i wogole doktoranci tematu i tak zatopieni we własnym sosie że strach się odezwać żeby nie zostać ..... zj ...nym a już na pewno co gorsze zignorowanym
W każdym razie jeszcze raz jako zupełny dyletant dziękuję i obiecuje poprawę
Hmm trochę inaczej to sobie wyobrażałem ale co kasta to obyczaj a poziom zależy od rodzaju tej kasty ..
Przeprosiłem , podziękowałem itd itp a mimo to ponoć " dupę trułem " - przykro mi bardzo
Proszę wiec P adwokacie kolegi o przekazanie mu że nadal przepraszam i już dupy nie truje
Jeszcze raz dziękuje i już milknę na długo jak tylko będzie możliwe - tylko żeby tu nie wyszła druga elektroda gdzie sami znawcy i wogole doktoranci tematu i tak zatopieni we własnym sosie że strach się odezwać żeby nie zostać ..... zj ...nym a już na pewno co gorsze zignorowanym
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie wymiękaj, jest dobrzekominiarz_JERZY pisze:Jeszcze raz dziękuje i już milknę na długo jak tylko będzie możliwe - tylko żeby tu nie wyszła druga elektroda gdzie sami znawcy i wogole doktoranci tematu i tak zatopieni we własnym sosie że strach się odezwać żeby nie zostać ..... zj ...nym a już na pewno co gorsze zignorowanym
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
a ja dokładnie odwrotnie i wszystko poszło OKpredki pisze:ja robiłem firmware normalna karta a mapy microsd
Proszę, może ktoś potwierdzić, że wszystko poszło OK instalując soft HNav_EU_K0257_6_D1 bezpośrednio na K0022? Ja robiłem przechodząc kolejno przez 0031 - 0206 - 0253 - 0257, bo wyczytałem, że tak trzeba.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS GS 450h IV 345 KM
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS GS 450h IV 345 KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Czy ty przypadkiem nie chcesz użyć nowego aktywatora (MMI3GH_ACT), a strukturę chciał byś mieć jak w starym aktywatorze... ?
Struktura ze strony 19 jest od starego aktywatora, na 23 jest od 3GP.
Przy okazji poprawię w instrukcji, dorzuciłem jeszcze nowy aktywator modyfikacja DarkDLL
Aktywatory o których pisze są tylko do wersji 3G High !
Struktura ze strony 19 jest od starego aktywatora, na 23 jest od 3GP.
Przy okazji poprawię w instrukcji, dorzuciłem jeszcze nowy aktywator modyfikacja DarkDLL
Aktywatory o których pisze są tylko do wersji 3G High !