Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 - Moduł komfortu

Elektryka
ODPOWIEDZ
looking
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C5 - Moduł komfortu

Post autor: looking » 19 mar 2017, 15:17

Witam, dwa tygodnie temu po raz pierwszy spotkałem się z wydobywającą się wodą pod moimi nogami, za kierownicą kiedy odpalałem auto.. można powiedzieć że wylała się z pod pedałów,na wycieraczkę pod kierownicą, pogoda wtedy była fatalna a ja stałem na wzniesieniu, silnikiem w dół, więc pomyślałem może się przelało trochę bo bardzo padało. następnego dnia z rana wysuszyłem podłogę pod kierowcą i pod nogami pasażera za kierowcy fotelem, zdziwiło mnie to że woda znajdowała się tylko po jednej stronie auta, po lewej. po jakimś czasie od wysuszenia, najpierw nie mogłem kilkakrotnie otworzyć i zamknąć auta z pilota w ciągu 20 min, ale w końcu się udało zamek działał.
Po jakimś czasie przestało działać oświetlenie wewnetrzne razem z szybami, doczytałem się ze to wina zalanego modulu komfortu, wyciągłem go wyczysciłem i wysuszyłem bardzo dokładnie, wyczyścilem też przed tym wszystkim odprowadzanie wody pod serwo i akumlatorem i woda już nie dostaje się scianą grodzowią do srodka. jeden kabelek nawet trzeba było przylutować od modułu zrobiliśmy to z tatą poprawnie, działa zamek centralny natomiast- szyby i oswietlenie wewnetrzne i na drzwiach lampki nie działaja, chodzi o lampki do czytania i te w podsufitce.. sprawdziłem bezpieczniki którę są z lewej strony deski rozdzielczej od kierowcy jak się drzwi otworzy, wszystkie są w porządku, pytanie czy znajdują się jeszcze jakieś bezpieczniki od szyb i oswietlenia? innego poza tym się nie stało, nie wiem co mogę jeszcze zrobić macie jakies rady? podłoga jest dokładnie wysuszona i wszystkie kable, urządzenie przekazuje sygnał z pilota i zamyka drzwi tylko szyby i swiatła, wiecie gdzie szukać jeszcze jakiejś przyczyny ? czy może nalezy wymienić kable z modulem? pozdrawiam.

PS, w tym pudułeczku plasitkowym w którym miesci sie szuflada z modułem, było malutko wody, może 50 ml

Awatar użytkownika
kiler22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: kiler22 » 19 mar 2017, 17:55

ja bym obstawiał że pomimo wysuszenia modułu po prostu wilgoć mu zaszkodziła i mimo że teraz jest suchy to raczej już nadaje się do wymiany . działa ci zamykanie tym przyciskiem koło klamki kierowcy ???

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja