Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[towar] Felga 18 cali od "alborys - Sklep Allegro

Qris

[towar] Felga 18 cali od "alborys - Sklep Allegro

Post autor: Qris » 26 mar 2009, 21:27

A więc szukałem zapasu do swojego audi, jak wiece nie dawno zakupiłem 4 aluski 18 ale bez 5tego kółka w bagu jest z lekka niebezpiecznie. Znalazłem na allegro pojedynczą felgę ale cena była no mało kusząca... 300zł - napisałem 220:-)

Na wstępie napiszę że przed zakupem nie było rozmowy telefonicznej a tak owa zaistniałą po odebraniu paczki wraz z pytaniem gdzie dekielek. W odpowiedzi usłyszałem że być może mąż potrzebował do innego kompletu i przełożył, jednocześnie pani zapewniła mnie że poszuka tego dekielka a jeśli nie znajdzie wrócimy do rozmowy. Zamiast tego doszło do sytuacji że sprzedający olał mnie i rozpoczął atak jakoby to była moja wina - w końcu jeśli negocjuję zmianę ceny to mogę dostać towar nie pełno wartościowy... Cóż hołota i oszuści w Polsce to żadna nowość.

ODRADZAM PAMIęTAJCIE TO PSEUDO SPRZEDAWCA - COÂŚ NA WZÓR TURKÓW Z DB:-)

ps. Felga lekko bije

Oto nasza korespondencja w postaci plików żeby nie było że coś przekręcam:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 26 mar 2009, 22:05

Qris, ty sie ciesz, ze dostales felge, a nie worek kartofli. troszke tak szczegolowo potraktowales ta sytuacje. raczej potraktowalbym to neutralnym komentarzem gdyz az tak bardzo nie roznila sie aukcja od stanu faktycznego.

Qris

Post autor: Qris » 26 mar 2009, 23:31

No tak ale nawet gdybym zapłacił 300 to i tak trafiła by do mnie bez dekielka bo jak mi potem powiedziano dekielek wcieło. A najgorsze jest to że pierwsze to wyszukać dekielek kupić zapłacić no i przesyłka.
Drażni mnie fakt że nikt nie poinformował mnie o tym braku...
Oczywiście będzie negatyw i wkleję linka do tego tematu na allegro z tym że poczekam teraz aż mody sprawdzą czy wszystko z nazwami jest ok żeby mi tematu nie wywalili bo na allegro komentów nie ma jak zmienić.

gość_

Post autor: gość_ » 27 mar 2009, 04:54

niestety tacy ludzie jak oni zdarzaja sie wszedzie
szkoda tylko ze czlowiek musi sie nie potrzebnie denerwowac

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 mar 2009, 08:17

Bywa... Wszedzie sa pojeba... Ludzie... W życiu jak i na drodze :evil:

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 29 mar 2009, 15:35

koleś nie zapłacił prowizji 19zł jak Ci pisał
tylko 10,50zł
do 1tyś 3.5%

Qris

Post autor: Qris » 29 mar 2009, 21:40

Kłamią wszędzie hhhahaaha!!

Awatar użytkownika
mastercratorr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mastercratorr » 03 kwie 2009, 20:09

Fakt faktem szuja.
Ale ja bym się cieszył że dostałem felgę, bo ja znów to zapłaciłem i nic ani lamp ani kasy.
To jest dopiero szuja.

Qris

Post autor: Qris » 03 kwie 2009, 20:37

Ale odszkodowanie od allegro dostałeś?

gość_

Post autor: gość_ » 04 kwie 2009, 10:31

Qris, mastercratorr, nie dostal odszkodawania z allegro bo nie zamawail przez nie

józek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: józek » 08 kwie 2009, 20:53

sadzik65439 pisze:Qris, mastercratorr, nie dostal odszkodawania z allegro bo nie zamawail przez nie
Ja jak coś kupuję na allegro to wolę zapłacić za pobraniem, ale wiem że mam to za co zapłaciłem, przy listonoszu otwieram paczkę i sprawdzam czy jest to co zamówiłem. Jak do tej pory wszystko było w porządku. Ale jak widać szuje i kaciarze są wszędzie <smuty>

Qris

Post autor: Qris » 08 kwie 2009, 21:07

Pobranie rządzi:-)

Maleńka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maleńka » 14 lip 2009, 12:29

No niefartownie trafiłeś :-/ Ja jak do tej pory wszystko z uporem maniak zamawiam z wpłatą na konto, i co prawda takiej akcji nie miałam, ale drżę za każdym razem:)
Zresztą ja się zawsze zastanawiam jak ci sprzedający się nie wstydzą tak oszukiwać :roll: Ja to bym się normalnie ze wstydu spaliła jakby klient do mnie napisął, że coś nie jest tak jak byc powinno. Ale cóż może to moje zboczenie...
...nie potrzebuję cudzych norm, bo posiadam własne, jasne...

Awatar użytkownika
ryniu-ry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ryniu-ry » 14 lip 2009, 18:35

wina tu leży tak po środku ty urwałeś z ceny za felgę a on za to skubnoł dekielek bo mówił ze sprzdaje felgę :lol:

Qris

Post autor: Qris » 14 lip 2009, 20:45

Czyli jesli idę do dilera samochodowego i auto jest za 235tyś zł i droga negocjacji opuszcza mi 15 tyś zł to mam się spodziewać braku klimatyzacji i kilku elementów wyposażenia bo "urwałem z ceny"? Napisałem do niego maila że wezmę za tyle i tyle, jeśli jesteś leniwy i nie chce Ci się wnikliwie czytać to nie pisz.

[ Dodano: 2009-07-14, 20:47 ]
Maleńka pisze:No niefartownie trafiłeś :-/ Ja jak do tej pory wszystko z uporem maniak zamawiam z wpłatą na konto, i co prawda takiej akcji nie miałam, ale drżę za każdym razem:)
Zresztą ja się zawsze zastanawiam jak ci sprzedający się nie wstydzą tak oszukiwać :roll: Ja to bym się normalnie ze wstydu spaliła jakby klient do mnie napisał, że coś nie jest tak jak być powinno. Ale cóż może to moje zboczenie...
Bo tak dla odmiany jesteś normalna. A co ostatnio udało Ci się szczęśliwie kupić?

Zablokowany

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja