Uwierz mi że niewiele . Ja mam dom 130 m i w tym roku spaliłem 3,5 tony pelletu. Cenowo wychodzi bardzo podobnie bo za dobry ecogroszek trzeba dać 800 zl a za pellet płacę 580 zł.
To jak producent przewidział to kup parę worków na spróbowanie i zobaczysz. Ja mam o tyle dobrze ,że biorę z bratem i kumplem razem to lepiej targować się można. Zobaczysz ,że popiołu prawie wcale nie będziesz miał. Ja palę około 6 miesięcy w roku to wybieram trzy razy popiół.
jakubczyk_7 pisze:parę worków na spróbowanie i zobaczysz
tak muszę zrobić, tylko najpierw muszę po niedzieli zamówić do swojego kotła awaryjny system zagaszania paliwa / tak na wszelki wypadek, u mnie często brakuje prądu i są dość duże wiatry /
Jeżeli masz szczelnie zamknięty zasobnik z węglem to się nie zapali. Ja raz nie zamknąłem to się zaczeło tlić w podajniku i dymu na cały garaż i kotłownie. :shock:
jakubczyk_7 pisze:Jeżeli masz szczelnie zamknięty zasobnik z węglem to się nie zapali.
Zamontowałem strażaka, przywiozłem pellet - ze STELMETU Lava / chyba jeden z lepszych w Polsce /, ale moim zdaniem to żadna rewelacja, a koszt 1 tony to 940 zł