[A6 C4] Nie odzywa się na benzynie na LPG ok
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: S8 D2
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 TFSI 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
[A6 C4] Nie odzywa się na benzynie na LPG ok
Witam posiadam Audi A6 Avant 2,0 ACE Quattro z 1995r. Dziś rano odpaliłem auto i wszystko było ok. Przejechałem 15km poszedłem załatwić sprawę i auto już nie zapaliło na benzynie- dopiero włączyłem awaryjne odpalanie na gazie i odpalił. Probowałem przełanczać na benzyne po drodze ale ani trochę benzyny nie dochodzi do silnika bo ani sie nie "odezwał". Paliwa w zbiorniku mam 75%. czy to pompa paliwa? czy cos innego? gdzie znajduje sie pompa paliwa? co posprawdzac? gdy włacze zapłon to jakis dziwny dzwięk słysze a nie normalne dzwieki pompy- moze to nie pompa tylko jakies zwarcie albo przekaznik? co posprawdzac? a jak pompe sprawdzic?
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
zobacz czy jest paliwo w filtrze paliwa, a pompę można usłyszeć po przekręceniu kluczyka poproś kogoś żeby przekręcił zapłon, a ty wysłuchuj w bagażniku, zreszta w środku samochodu też da rade ją usłyszeć
jak dziwne dzwięki słyszysz to zobacz czy na pewno jest paliwo w baku bo też tak miałem że dziwne dzwięki wydobywała z siebie z braku paliwa i pracowała na sucho dlatego też nie odpalał :P
jak dziwne dzwięki słyszysz to zobacz czy na pewno jest paliwo w baku bo też tak miałem że dziwne dzwięki wydobywała z siebie z braku paliwa i pracowała na sucho dlatego też nie odpalał :P
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: S8 D2
- Silnik: 4.0 TFSI 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
No właśnie że nie słyszę pompy, a te dziwne dźwięki to załączenie sterowników pod maską. Paliwa mam 3/4 zbiornika. A gdzie ta pompa znajduje się, bo pod kanapą nie ma jej. A idzie sprawdzić jakoś na krótko czy pompa funkconuje , bo może to nie pompa popsuła się tylko coś elektrycznego po drodze- jakis przekaźnik lub coś innego.
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
miałem też taki problem z odpaleniem ale u mnie okazało sie że ma pusto w baku...
nawet nie wiedziałem kiedy, a połknął mi 80 litrów benzyny i też myślałem że to pompka była winna 
z tego co sie wyczytałem pompa paliwa znajduje sie w baku
poczytaj trochę gdzieś coś było jak sprawdzić czy ciśnienie idzie, dokładnie Ci nie napisze ale można chyba odkręcić przewód co idzie do filtra paliwa i zobaczyć czy będzie sikał benzynka jak będziesz próbował odpalać. Jak będzie walić ciśnieniem to znaczy że pompka sprawna, a problem tkwi w czymś innym

z tego co sie wyczytałem pompa paliwa znajduje sie w baku
poczytaj trochę gdzieś coś było jak sprawdzić czy ciśnienie idzie, dokładnie Ci nie napisze ale można chyba odkręcić przewód co idzie do filtra paliwa i zobaczyć czy będzie sikał benzynka jak będziesz próbował odpalać. Jak będzie walić ciśnieniem to znaczy że pompka sprawna, a problem tkwi w czymś innym