Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] 2.4+LPG, Szarpanie na wstecznym przy użyciu wspomag

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
AudiFan1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] 2.4+LPG, Szarpanie na wstecznym przy użyciu wspomag

Post autor: AudiFan1234 » 09 mar 2017, 23:14

Witam wszystkich,
tak jak w temacie postu szarpie mi skrzynia na wstecznym. Dodam iż niedawno była regenerowana łącznie ze sterownikiem (była adaptacja dwukrotnie) cała skrzynia. Powiedzmy że jest prawie jak nowa... Niestety problem nie znikną. Początkowo myślałem że to problem falujących obrotów więc u mechanika padło na odmę którą wymieniłem, przeczyściłem dodatkowo przepustnicę i dałem nowe świece. Problem wciąż nie znikał. Udało mi się jedynie zminimalizować szarpanie. Niestety to się dzieje wówczas kiedy na wstecznym używam wspomagania kierownicy na maksa tj. daje kierownicę do końca w lewo lub w prawo. Wówczas obroty znacznie opadają i falują. Być może to jest powód problemu szarpania. Dodam iż szarpanie pojawia się zarówno na zimnym jak i na rozgrzanym silniku. Ponadto objawy te są takie same na benzynie jak i na gazie.
Mam nadzieje że ktoś z Państwa ukierunkuje mnie do rozwiązania tego problemu ponieważ wydałem na autko już sporo pieniędzy i chciałbym jeszcze trochę nim pojeździć.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie w Wrocławia. :[

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 09 mar 2017, 23:20

nie skręcać na max ;)

a tak na serio może pompa stawia za duży opór , jeżeli twierdzisz że brak różnicy czy PB/LPG i jesteś pewien że instalacja jest ok to w tym kierunku bym dalej kombinował

AudiFan1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AudiFan1234 » 09 mar 2017, 23:33

ok. sprawdzę to. Ale troche trace wiary że to coś zmieni. Dzwoniłem do Sserwis i wstępnie padło na błędny program sterowania silnikiem i skrzynią. Nie wiem nie znam się ale puki co muszę wyeliminować przyziemne błędy więc może to pompa... a może jakaś inna pierdoła przez którą pałuje się już z tym od stycznia.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 09 mar 2017, 23:59

czyli w SSerwis robiłeś skrzynię? Jak masz Vaga podaj jaki masz numer sterownika ECU i skrzyni.

AudiFan1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AudiFan1234 » 11 mar 2017, 07:49

Skrzynia była robiona we Wrocławiu - "Łoboda serwis". Niby twierdzą że wszystko jest ok.Skrzynia nadal jest na gwarancji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja