[A6 C5] Radio, zły kod wklepany
[A6 C5] Radio, zły kod wklepany
Wiatm,
Po awarii alternatora, był odpięty akumulator.
Radio zostało zakodowane.
Wykonywali w warsztacie w/g poniższej instrukcji
Audi Concert
1. Jest to radio z odtwarzaczem CD. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund)
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
Wklepali w warsztacie trzy razy zły kod czy coś takiego i teraz cały czas się świeci SAFE, trzymam wciśnięte klawisze TP i RDS i nie wyskakują cyferki 1000 do wklepania kodu.
Jak to odblokować, kod mam poprawny ale nie mogę go wklepać.
PS.
Wykonywałem tez próby z przyciskami SCAN i RDS i tez nie wyskakuje okienko do wpisania kodu, cały czas SAFE
Po awarii alternatora, był odpięty akumulator.
Radio zostało zakodowane.
Wykonywali w warsztacie w/g poniższej instrukcji
Audi Concert
1. Jest to radio z odtwarzaczem CD. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund)
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
Wklepali w warsztacie trzy razy zły kod czy coś takiego i teraz cały czas się świeci SAFE, trzymam wciśnięte klawisze TP i RDS i nie wyskakują cyferki 1000 do wklepania kodu.
Jak to odblokować, kod mam poprawny ale nie mogę go wklepać.
PS.
Wykonywałem tez próby z przyciskami SCAN i RDS i tez nie wyskakuje okienko do wpisania kodu, cały czas SAFE
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
może być ciężko, u nas chlopaki z sklepu elektronicznego biorą za to 80 zł bo mialem taki sam problem i rozkodowali zajęło to 20 min
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 22:22 przez bobson80, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, ale czy mam włączyć radio, czy zgasić i czekać do rana?gembas pisze:w niektorych trzeba poczekac kilkanascie godzin i jest mozliwosc wpisania znow 3 krotnie kodu
Tu jest podobny wątek, ale nie piesze autor czy miał zgaszone, czy włączone
zablokowane-radio-concert-cd-vt8125.htm
Pozdrawiam, Piotr P.
Zostawiłem auto na trzy godziny z włączonym radiem. Teraz idę i po wciśnięciu TP i RDS wyskoczył napis 1000. Wciskam klawisz 1 i ustawiam numer, przechodzę do drugiego kręcąc pokrętłem od głośności i wciskam klawisz 2, ustawiam cyfrę itd.. Na koniec wciskam TP i RDS przez kilka sekund i nic , kod jest wyświetlany, a po chwili miga i przechodzi w SAFE. Robie drugi raz i to samo itd. aż zablokowałem.censored pisze:Piotr P., zostaw po prostu auto na noc z wyłączonym radiem, przyjdziesz rano powinieneś mieć możliwość wpisania kolejny raz kodu.
Może zamiast TP i RDS mam wcisnąc SCAN i RDS?
A czy przy wklepywaniu kodu muszę kręcić pokrętłem aby przejść do następnej cyfry, czy klepać kolejno 1,2,3,4?.
Kod mam poprawny z książki serwisowej radia - figuruje na tej karteczce odrywanej.
Dlaczego mi kod nie przyjmuje?.
[ Dodano: 2009-03-26, 22:19 ]
Tu podają kalkulatora kodu, ale ja mam inne numery i nie mozna zmienić 4 na 3
audi-all-odblokowywanie-radii-vt1283.htm
Mój numer radia AUZ1Z3V0195779
kod 0227
Czy ktoś może odczytać czy jest poprawny?
Pozdrawiam, Piotr P.
-
- Forum Audi A6 / A7
Zostaw radio na noc wylaczone i samochod wylaczony,a rano bedzie wszystko ok.tak bylo u mnie,czekalem kilka godzin i nic nie dalo.A rano chyba po 8 godz. pokazalo sie safe wcisnolem kod i do dzisiaj jest ok.
Wcisnij RDS i SCAN,nastepnie kod i znowu RDS i SCAN.
Powodzenia :lol:
[ Dodano: 2009-03-26, 23:11 ]
Napisałem na swoim watku
Zobacz :lol:
[ Dodano: 2009-03-26, 23:14 ]
Nie używaj pokręteł,tylko wciśnij kod przyciskami :lol:
Wcisnij RDS i SCAN,nastepnie kod i znowu RDS i SCAN.
Powodzenia :lol:
[ Dodano: 2009-03-26, 23:11 ]
Napisałem na swoim watku
Zobacz :lol:
[ Dodano: 2009-03-26, 23:14 ]
Nie używaj pokręteł,tylko wciśnij kod przyciskami :lol:
Witam jeszcze raz wszystkich użytkowników. Jestem nowy i proszę o pomoc. Wczoraj padł mi akumulator i oczywiście doszło do zresetowania radia ( RNS-D). Sęk w tym że oprogramowanie jest po włosku i gdy pojawiły sie komunikaty nie bardzo wiedziałem o co się rozchodzi i wpisałem kod na "rympał" tzn. wpisałem "1234" i "0000" myśląc że to tak banalne i oczywiste jak kod bezpieczeństwa w telewizjach.
http://img75.imageshack.us/img75/4339/navplushy1.jpg
Radio jest zblokowane tzn zamiast cyferek napis SAFE a prawa "gałka" jest nieaktywna i nie ma możliwości wpisania kodu. Posiadam dobry kod.
Przeglądałem różne wątki wcześniej ale nie znalazłem odpowiedzi dotyczącej radia rns-d. Próbowałem odłączyć akumulator ale to nic nie pomogło.
Moje pytanie brzmi:
Czy zostawiając włączone radio przez godzinę lub więcej zrobić to na zapłonie z kluczykami, czy mogę sobie wyjąć klucze i włączyć po prostu radio?
http://img75.imageshack.us/img75/4339/navplushy1.jpg
Radio jest zblokowane tzn zamiast cyferek napis SAFE a prawa "gałka" jest nieaktywna i nie ma możliwości wpisania kodu. Posiadam dobry kod.
Przeglądałem różne wątki wcześniej ale nie znalazłem odpowiedzi dotyczącej radia rns-d. Próbowałem odłączyć akumulator ale to nic nie pomogło.
Moje pytanie brzmi:
Czy zostawiając włączone radio przez godzinę lub więcej zrobić to na zapłonie z kluczykami, czy mogę sobie wyjąć klucze i włączyć po prostu radio?
Visca el Barca
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
W moim przypadku jeszcze w A4 było zakodowane przez błędne wpisanie - pomogła trasa z włączonym radiem - po prostu dojechałem do celu i patrze istnieje znowu możliwość wpisania kodu, więc widocznie jest to jakaś blokada na kilka godzin żeby odechciało się złodziejom rozkodowywać, bo kto by tyle czekał za każdym razem
Pozdrawiam! 8-)
Pozdrawiam! 8-)
CCCO - przewaga dzięki technice
Ello.
Mam radio Delta (jeszcze z kaseciakiem bez CD) w A6 z roku 1996.
Klepałem trzykrotnie błędny kod (nie chciało mi się zajrzeć gdzie trzeba ) i mam zblokowane.
Wiem, wiem, że wyżej wszystko napisaliście ale bardzo proszę, bez nerwów, bo zapytam jeszcze raz jak a6-cio latek
czy radio należy zostawić i wziąć na przeczekanie w trybie
:arrow: "wyłączone" :?:
czy
:arrow: "włączone" :?:
Pytam marudnie, bo:
- wiesiek0508 pisał dla PiotrP, że - ma być wyłączone na nockę (i PiotrP powiada, że pomogło),
- tomkom1 pisał dla mateo_lbn, że - ma być włączone na dłuższe godzinki (i też pomogło :!: ), co potwierdził też PrZeMo.
No i w moim przyciskało się DX razem z FM1/2, aby wywołać pole kodowe o potem zaakceptować kod. Czy cos się w tym mogło pokitrać i nalezy próbowac inną parkę klawiszy :?:
Dzięki za cierpliwość 8-)
Mam radio Delta (jeszcze z kaseciakiem bez CD) w A6 z roku 1996.
Klepałem trzykrotnie błędny kod (nie chciało mi się zajrzeć gdzie trzeba ) i mam zblokowane.
Wiem, wiem, że wyżej wszystko napisaliście ale bardzo proszę, bez nerwów, bo zapytam jeszcze raz jak a6-cio latek
czy radio należy zostawić i wziąć na przeczekanie w trybie
:arrow: "wyłączone" :?:
czy
:arrow: "włączone" :?:
Pytam marudnie, bo:
- wiesiek0508 pisał dla PiotrP, że - ma być wyłączone na nockę (i PiotrP powiada, że pomogło),
- tomkom1 pisał dla mateo_lbn, że - ma być włączone na dłuższe godzinki (i też pomogło :!: ), co potwierdził też PrZeMo.
No i w moim przyciskało się DX razem z FM1/2, aby wywołać pole kodowe o potem zaakceptować kod. Czy cos się w tym mogło pokitrać i nalezy próbowac inną parkę klawiszy :?:
Dzięki za cierpliwość 8-)
Jeszcze raz, niestety, bo nie zadziałało
Zostawiłem włączone na parę godzin a potem na cała noc i ... nic, tylko radio sie po prostu wyłączało (gasł wyswietlacz). Po ponownym włączeniu znowu - "safe" i nie da rady nic wiecej.
Moje radio jest starsze i może inaczej to działa.
Mam oryginalne radyjko Audi Delta, jeszcze z kaseciakiem, w aucie z 1996.
Dla wywołania pola na wpisanie kodu wciskałem, przy swiecącym się "safe", klawisze DX razem z FM1/2, a potem jeszcze raz jako akcept (teraz próbowałem też z klawiszami Scan i RDS i z innymi podawanymi tu kombinacjami - no niestety).
Może ktoś podpowie radę dla mojego zblokowanego "starszaka" 8-)
ps.: tak sobie myslę, że tomkom1 może mieć takie samo radio w swojej 100-tce
Zostawiłem włączone na parę godzin a potem na cała noc i ... nic, tylko radio sie po prostu wyłączało (gasł wyswietlacz). Po ponownym włączeniu znowu - "safe" i nie da rady nic wiecej.
Moje radio jest starsze i może inaczej to działa.
Mam oryginalne radyjko Audi Delta, jeszcze z kaseciakiem, w aucie z 1996.
Dla wywołania pola na wpisanie kodu wciskałem, przy swiecącym się "safe", klawisze DX razem z FM1/2, a potem jeszcze raz jako akcept (teraz próbowałem też z klawiszami Scan i RDS i z innymi podawanymi tu kombinacjami - no niestety).
Może ktoś podpowie radę dla mojego zblokowanego "starszaka" 8-)
ps.: tak sobie myslę, że tomkom1 może mieć takie samo radio w swojej 100-tce
najprosciej wywalis wyrzucic rozwalic......GranuL pisze:no to fakt o stare radio miałem w a4 podobne problemy ;D i radio wywaliłem :D
[ Dodano: 2010-07-28, 11:15 ]
najprosciej wywalic wyrzucic rozwalic......GranuL pisze:no to fakt o stare radio miałem w a4 podobne problemy ;D i radio wywaliłem :D
niestety nie mam u siebie takiego radyjka..buszek podpowiedzial mi ze czas tego czekania moze byc i 12 godzin.dziwne czemuc i sie wylacza...jak masz w profilu wawa sopot i ci sie chce zboczyc do olsztyna to wpadnij zrobimy je na stole