Prawy ksenon zapala sie dopiero za ktoryms razem.
Prawy ksenon zapala sie dopiero za ktoryms razem.
Witam.
A6 c5 97r. Oryginalne ksenony.
Mam problen z prawym ksenonem , bo zapala sie dopiero za ktoryms razem tzn. musze kilka razy wlaczac i wylaczac swiatla zanim sie zalaczy, prad tam dochodzi bo gdy go wlaczam to pojawia sie zawsze blysk. Dzisiaj oprocz tego problemu pojawil sie kolejny, ten ksenon zaczal swiecic innym kolorem swiatla niz zawsze tzn.teraz jest taki fioletowy bardziej. Od czego zaczac ?
A6 c5 97r. Oryginalne ksenony.
Mam problen z prawym ksenonem , bo zapala sie dopiero za ktoryms razem tzn. musze kilka razy wlaczac i wylaczac swiatla zanim sie zalaczy, prad tam dochodzi bo gdy go wlaczam to pojawia sie zawsze blysk. Dzisiaj oprocz tego problemu pojawil sie kolejny, ten ksenon zaczal swiecic innym kolorem swiatla niz zawsze tzn.teraz jest taki fioletowy bardziej. Od czego zaczac ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli żarnik zmienił swoją barwę na fioletową to na bank jego koniec... a wyłączaniem oznajmiał że jego żywot powoli dobiega końca ale może to być też przetwornica... żeby sprawdzić przetwornice to oczywiście można zamienić żarniki miejscami... ja tak miałem że się wyłączał wyłączał później padła przetwprnica (w zapłonniku dosłownie wypaliła sie dzióra)żarnik zmienił swoją barwę i do dzisiaj do końca nie wiem czy przetwornica wykończyła żarnik czy odwrotnie... teraz jak padnie mi przetwornica to kupie zestaw HID o mocy 55W za zbliżoną cenę do używanej przetwornicy i będzie git 

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Po czym stwierdziłeś że żarniki są w porządku? Miałem identyczny problem, 1 ksenon zapalal sie dopiero po kilku próbach włączania/ wyłączania świateł. Dopiero wymiana obu żarników pomogłaJacks pisze:Ja mam ten sam problem, ale wykluczyłem żarniki, więc pozostaje przetwornica. Teraz pytanie brzmi....czy lepiej kupić używaną przetwornicę czy może nową/zamiennik ? Jeśli zamiennik to jakiej firmy ?
Ja zamówiłem żarniki philips z allegro i jeden nie startował za pierwszym... odesłałem na gwarancje z opisem usterki i przysłali mi drugie osram bo twierdzili że to ta sama firma robi :D wziąłem dlatego osram żeby nie wysłali i tych samych żarników... przyszły założyłem i już jakieś 1.5 roku zapalają się za każdym razem i jest wszystko ok.
po tym, że na poprzednich żarnikach (chyba jeszcze oryginalnych) było to samo, po wymianie na kolejne (BOSMA) jest to samo. Zamiana żarników stronami nic nie daje, bo za każdym razem problem występuje w prawym reflektorze.daro87 pisze:Po czym stwierdziłeś że żarniki są w porządku? Miałem identyczny problem, 1 ksenon zapalal sie dopiero po kilku próbach włączania/ wyłączania świateł. Dopiero wymiana obu żarników pomogłaJacks pisze:Ja mam ten sam problem, ale wykluczyłem żarniki, więc pozostaje przetwornica. Teraz pytanie brzmi....czy lepiej kupić używaną przetwornicę czy może nową/zamiennik ? Jeśli zamiennik to jakiej firmy ?