witam mam taki problem w audi a6 C5 2.4 quattro manual.
Gdy jade na 1 biegu na wprost slychac głośne trykotanie tak jak by gdzies w okolicach lewego koła.... Gdy wrzuce wyzsze biegi 2 czy 3 broblem znika.
Co moze byc tego trykotania przyczyna??
prosze o podpowiedzi
[C5 2.4 audi a6]
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
dobi1988, nie wiem o jakie "trykotanie" ci chodzi ale wczesniej mialem audi 100 C4 i na pierwszym biegu tez sie cos tam w skrzyni "odzywalo" tylko bylo to jakby bardziej tarcie z trykotaniem 
jezeli masz to samo to Cie pociesze jezdzilem tym autem 6 lat zrobilem okolo 300 kkm i trykota do dzisiaj a skrzynia chodzi bez problemowo
najprawdopodopniej odpowiedzialna jest za to jakas zabatka w skrzyni (z pierwszego biegu ) ktora moze stacila ząbek lub jego czesc
odnosnie przegubu( zewnetrznego) jezeli jest zuzyty , uszkodzony to bedzie trykotal na skreconej kierownicy do oporu na 2-gim biegu tez 8-)

jezeli masz to samo to Cie pociesze jezdzilem tym autem 6 lat zrobilem okolo 300 kkm i trykota do dzisiaj a skrzynia chodzi bez problemowo

najprawdopodopniej odpowiedzialna jest za to jakas zabatka w skrzyni (z pierwszego biegu ) ktora moze stacila ząbek lub jego czesc

odnosnie przegubu( zewnetrznego) jezeli jest zuzyty , uszkodzony to bedzie trykotal na skreconej kierownicy do oporu na 2-gim biegu tez 8-)
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie no stary pobiłeś wszystkichdobi1988 pisze:mysle zeby wymienic calą półoś z przegubem wewnetrznym i zewnetrznym,,, moze to pomoze
może zaraz cały przód wymienić na nowy, wtedy będzie na 100% dobrze
no kurcze zastanów się co piszesz, chyba na początek wypadałoby zdiagnozować usterkę, a potem wymieniać
co do problemu, wygląda jakby coś ze skrzynią, bo na jednym biegu to dziwne