MMI 3GP aktualizacja a język polski
MMI 3GP aktualizacja a język polski
Witam wszystkich,
Obecnie mam soft w wersji HN+R_EU_AU_P0783, 8R0060884BT ECE 6.19.3. Czy aktualizując do 8R0060884ED ECE 6.24.2 (2017) tracę język polski ?
Obecnie mam soft w wersji HN+R_EU_AU_P0783, 8R0060884BT ECE 6.19.3. Czy aktualizując do 8R0060884ED ECE 6.24.2 (2017) tracę język polski ?
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
A ja tak z innej beczki.
Czemu chcesz kolego aktualizować soft?
Mi jak aktualizowali mapy w Audi, to softu nie zmieniali. Ciągle mam P cośtam cośtam nie pamiętam teraz numeru.
Nie jestem za bardzo w temacie, może któryś z kolegów się wypowie.
Czy wiąże się to z możliwością aktualizacji poprzez SD?
Pozdrov
Czemu chcesz kolego aktualizować soft?
Mi jak aktualizowali mapy w Audi, to softu nie zmieniali. Ciągle mam P cośtam cośtam nie pamiętam teraz numeru.
Nie jestem za bardzo w temacie, może któryś z kolegów się wypowie.
Czy wiąże się to z możliwością aktualizacji poprzez SD?
Pozdrov
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
Nie mam najnowszej wersji. Mam wersję z 2015 chyba 6.20.4 i nie widzę sensu aktualizować skoro tyle dróg jest w budowie i nie będą naniesione.
Na zachodzie sprawuje mi się bardzo dobrze, a jeżdżę często więc też jest spoko.
Aktualizowana była w serwisie Audi i została wersja oprogramowania P. Z tego co pamiętam to P oznacza, że soft jest fabryczny, a K, że po aktualizacji.
Może do aktualizacji samemu, przez kartę SD potrzeba upgrade softu. Nie wiem.
W poprzedniej A6 C6 aktualizowałem w domu i też musiałem zmienić soft na K jakiś tam, bo inaczej by nie poszło.
Nie mam parcia na aktualizację co roku więc nie interesuję się tematem tak mocno.
Pozdrov
Na zachodzie sprawuje mi się bardzo dobrze, a jeżdżę często więc też jest spoko.
Aktualizowana była w serwisie Audi i została wersja oprogramowania P. Z tego co pamiętam to P oznacza, że soft jest fabryczny, a K, że po aktualizacji.
Może do aktualizacji samemu, przez kartę SD potrzeba upgrade softu. Nie wiem.
W poprzedniej A6 C6 aktualizowałem w domu i też musiałem zmienić soft na K jakiś tam, bo inaczej by nie poszło.
Nie mam parcia na aktualizację co roku więc nie interesuję się tematem tak mocno.
Pozdrov
Niestety nie znalazłem odpowiedzi, ale na innym forum napisane jest:lyngso pisze:Witam
Czytałeś kolego ten temat:
MMI 3GP
Może tu znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania.
Pozdrov
Q. I have mmi 3gp , version p0XXX can i go straight to k0900?
A. Yes.
Robił ktoś tak? Przypuszczam że jak aktualizują soft w ASO to nie idą przez pięć wersji tylko ładują ostatnią...
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
Masz rację, rok temu niektórzy przechodzili kolejne wersje SW do najwyższej, ja sugerując się postami kolegów, że można od razu 900 tak zrobiłem i nie było żadnych kłopotówhidden pisze:Przypuszczam że jak aktualizują soft w ASO to nie idą przez pięć wersji tylko ładują ostatnią...
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7