Witam , założyłem u siebie nagłośnienie Bose było ASK mam błąd microfonu 02753 (R74) Inside Microfone
Dodam , że przez głośnomówiący doskonale mnie słychać więc microfon działa, czy a6 są dwa microfony? jeden do tel drugi np do wybierania głosowego?
Błąd Mikrofonu Wewnętrznego
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Sa 3 i jeden to audiopilot do bose o ktory Ci pewnie wola wlasnie blad.
Sam zakladales to 3g czy ktos Ci to robil ?
Dwa mikrofony sa wpiete w niebieska wtyczke z tylu jednostki MMI(schowek) i one sa do telefonu- ja zrobilem oba od razu bo mialem w podsufitce zakupione wraz z poliftowa lampka.
Jest jeszcze jeden walcowaty mikrofon ktory jest blizej schowka na okulary tez w obudowie oswietlenia przodu i jego wyjscie jest .
Tutaj masz rozpisane piny z duzej czarnej wtyczki wzmacniacza (zapozyczone od kolegi z forum:) ) :
![Obrazek]()
Pin 24 i 25 na wzmaku BOSE. powinines miec wczesniej te sygnaly ze wzmaka ASK (analogicznie zobacz na ktorych pinach byly) - J507
Sam zakladales to 3g czy ktos Ci to robil ?
Dwa mikrofony sa wpiete w niebieska wtyczke z tylu jednostki MMI(schowek) i one sa do telefonu- ja zrobilem oba od razu bo mialem w podsufitce zakupione wraz z poliftowa lampka.
Jest jeszcze jeden walcowaty mikrofon ktory jest blizej schowka na okulary tez w obudowie oswietlenia przodu i jego wyjscie jest .
Tutaj masz rozpisane piny z duzej czarnej wtyczki wzmacniacza (zapozyczone od kolegi z forum:) ) :
Pin 24 i 25 na wzmaku BOSE. powinines miec wczesniej te sygnaly ze wzmaka ASK (analogicznie zobacz na ktorych pinach byly) - J507
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Wylapuje szumy w różnych częstotliwościach i zmienia equalizer tak by je redukować .
Ten schemat to przejście z DSP do Bose i działa to tak jak jest napisane w 2005-20011 C6.
Jak zrobiłeś inaczej to miałeś inna instalacje albo był jeszcze jeden wzmak z czasów pierwszych bose w c6 .
Co do drugiego - tak jest wyjście na niskotonowy w desce .
Ten schemat to przejście z DSP do Bose i działa to tak jak jest napisane w 2005-20011 C6.
Jak zrobiłeś inaczej to miałeś inna instalacje albo był jeszcze jeden wzmak z czasów pierwszych bose w c6 .
Co do drugiego - tak jest wyjście na niskotonowy w desce .
Ja chciałbym u siebie zainstalować taki wzmacniacz BOSE 4F5035223C do MMI2G i poproszę o ten schemat. Oczywiście dodatkowy wzmacniacz też będzie do niskich tonów PP. Może być info tutaj lub na priv. gawryl(małpa)wp.plpancurp10 pisze:.... ale znalazłem w Elsie dokładnie pasujący schemat , ja mam bose z dodatkowym małym wzmacniaczem na prawy przedni niskotonowy głośnik....
Maciek