Witam serdecznie! Kupiłem Audi a6 c5 po kilku dniach jazdy wyskoczyły błędy obu katalizatorów i po skasowaniu ich pojawiają się po przejechaniu około 100 km.
Proszę o pomoc i rady jak to naprawić ale starając się uniknięcia wymiany na nowe katalizatory bo chyba sami wiecie czemu :P
[BDV 2.4 170 KM] Błędy katalizatorów proszę o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- maliniak-100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
katalizatory
miałem to samo ,małe katy zapchane szukałem na allegro i znalazłem po 100zł za sztukę w super stanie ,wymieniłem i spokój drugi rok
Re: Błędy katalizatorów proszę o pomoc
DODAM ŻE AUTO NIE MA PROBLEMOW Z JAZDĄ 220 JEST MOMENTALNIE NIC SIĘ NIE DUSIKala87 pisze:Witam serdecznie! Kupiłem Audi a6 c5 po kilku dniach jazdy wyskoczyły błędy obu katalizatorów i po skasowaniu ich pojawiają się po przejechaniu około 100 km.
Proszę o pomoc i rady jak to naprawić ale starając się uniknięcia wymiany na nowe katalizatory bo chyba sami wiecie czemu :P
Witam, Też mam błąd katalizatora 16805 Warm Up Catalyst Bank 1, Mam pytanie czy ten błąd pojawia się jak jest zapchany katalizator czy może coś jeszcze go powodować np sondy? Jak coś Przesyłam link do logów z sondami http://vaglog.pl/log-001_032_033_HywO4.html mam nadzieję, że dobrze je zrobiłem . Tak na marginesie mam zakupione dystanse sond lambda ale boję się je zakładać bo to trochę oszukiwanie samego siebie a kat może być zapchany faktycznie. Z góry dziękuję za sugestie jak rozwiązać problem.