Spawanie - odłączenie aku??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Spawanie - odłączenie aku??
Witajcie. Nie wiem czy w tym temacie czy może to powinno być w elektryce....ale do rzeczy. Mam zamiar spawać wydech a z racji tego iż nie posiadam odpowiedniego sprzętu, chce to zlecić mechanikowi. Oczywiście wiem, mechanik też, że trzeba przy takiej operacji odłączyć aku, problemu nie widzę w starszych autach ale jak to wygląda w c6? Jak z kodowaniam? Ten mechanik uparł się że musi mi spawać na aucie, a przynajmniej załapać punktowo. Jakieś pomysły, coś ktoś?
Witam
Z tym odłączaniem aku jest różnie, ale prawidłowo powinno się to robić ze względów bezpieczństwa swojego i auta.
Co do c6 to wiadomo, że już ma trochę tej elektroniki w sobie tak więc mogło by Ci się coś upalić (choć nie musi) ale różne przypadki bywały z tym.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic923656.html
Różne są poglądy na to, ale jak to mówią lepiej dmuchać na zimne
Pozdrawiam

Z tym odłączaniem aku jest różnie, ale prawidłowo powinno się to robić ze względów bezpieczństwa swojego i auta.
Co do c6 to wiadomo, że już ma trochę tej elektroniki w sobie tak więc mogło by Ci się coś upalić (choć nie musi) ale różne przypadki bywały z tym.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic923656.html

Różne są poglądy na to, ale jak to mówią lepiej dmuchać na zimne

Pozdrawiam

Jak samochód, to tylko Audi;)
-
- Forum Audi A6 / A7
No to nie jest takie głupiekrzysiek-lex pisze: A może by tak rozłączyć wydech w tym miejscu gdzie schodzi się z podwójnej w pojedynczą a reszta wisi na wieszakach, czyli elementach gumowych. W takim przypadku nic nie powinno się stać? Co sądzicie?

Tak też nic się nie stanie

Jak samochód, to tylko Audi;)
-
- Forum Audi A6 / A7