Brak satelit
-
- Forum Audi A6 / A7
Brak satelit
Witam. Mam problem z nawigacją. Nie widzi satelit i pokazuje moje położenie gdzieś na Ukrainie a tam mnie na pewno nie ma
wyczytałem na forum że to powód uszkodzonej anteny GPS więc kupiłem nową Antenę uniwersalną dedykowaną mojej audi. Rozebrałem listwę podsufitki i podłączyłem nową Antenę zamiast starej pod niebieską kostkę i nic, dalej ten sam problem.... Wyciągnęłam napęd DVD ze schowka bo myślałem że tam się podepne ale niebieska kostką nie masuje (dwie samiczki ) co to może być? Dodam że nie mam żadnej płyty z navi w napędzie.

-
- Forum Audi A6 / A7
Ale mapa jest pokazuje Polsce, Niemcy miasta wyznacza trasę tylko trasa zaczyna się od tego miejsca co wyżej pisałem... I co jest dziwne że strzałka się rusza....daniel1997 pisze:to od tego zacznijwojtas199012 pisze:Dodam że nie mam żadnej płyty z navi w napędzie.bo inaczej jak chcesz navi uruchomić
[ Dodano: 2017-02-04, 08:49 ]
Nie wiem, może już miałem wgraną na dysk twardy. Tak już miałem jak kupiłem auto, wtedy mnie mapa nie interesowała więc tego nie badałem.sawiksaw pisze:jak bez płyty wgrało ci mapę?
skąd ta ukraina?
No dziwne z tą Ukrainą....
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie nie widzi i dlatego nie wiem co jest grane... Próbowałem też jeździć i nic nie pomogło.Abster pisze:Czy po wymianie anteny widzi jakieś satelity czy nadal 0 ?
Mi po wymianie wodziło satelity ale miejsce na mapie było też jakieś losowe prawidłowa pozycja wróciła po przejechaniu 10-20 kilometrów.

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Najpierw to Ty zeskanuj to auto i zobacz czy CP nie masz na navi. Ja tak miałem co prawda w 3g. Jak nie ma to to wejdź w ustawienia i zobacz czy nie masz jakiegoś stałego miejsca startowego wyznaczonego wlasnie na Ukrainie .
Kolejna sprawa to Twoje auto jest MY2009. Gdzie masz to navi ? W schowku + dwa sloty na SD ?
Kolejna sprawa to Twoje auto jest MY2009. Gdzie masz to navi ? W schowku + dwa sloty na SD ?
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
-
- Forum Audi A6 / A7
Antenę już wymieniłem i nic, jedynie co to jeszcze połączenie kabla ale jak jak mówiłem ja wyciągnęłam napęd DVD to tam jest niebieska wtyczka na antenę ale odwrotną wtyczka i nie pasuje żeby podłączyć bezpośrednio nową Antenę.żybis pisze:Witam
Najpewniej antena do wymiany.
Lub sprawdź połączenie między anteną a navi
Pozdro
Przemo
[ Dodano: 2017-02-15, 06:30 ]
Skanowałem i nic... No ja też mam 3g. To też już sprawdzałem. W schowku i mam dwa slotyScrew pisze:Najpierw to Ty zeskanuj to auto i zobacz czy CP nie masz na navi. Ja tak miałem co prawda w 3g. Jak nie ma to to wejdź w ustawienia i zobacz czy nie masz jakiegoś stałego miejsca startowego wyznaczonego wlasnie na Ukrainie .
[ Dodano: 2017-02-15, 06:32 ]
Yyy fakre czyli co?Tommy9 pisze:Masz uszkodzona fakre dlatego nie dziala tobie antena

-
- Forum Audi A6 / A7
Kolega mogl miec dwie rzeczy na mysli :wojtas199012 pisze:Yyy fakre czyli co?
1. Wejscie w module (wtyczka) - Fakra
2. Kabel antenowy choc to mniej prawdopodobne.
Co do Twojej wypowiedzi o uniwersalnej antenie: "
Tutaj wlasnie lezy problem. Ja zakladalem sam 3G i wsadzilem najzwyklesza antene GPS za 6.99GBP i smiga az milo. Musisz to wpiac wlasnie w ta wtyczke ktora jest w lewym gornym narozniku jednostki MMI(to co nazwales napedem DVDwojtas199012 pisze: Wyciągnęłam napęd DVD ze schowka bo myślałem że tam się podepne ale niebieska kostką nie masuje (dwie samiczki )

tutaj niebieski wtyk do anteny :
A tutaj przykladowa antena ze wtyczka ktora potrzebujesz :
Tagi do wyszukania: Antena GPS FAKRA 3 m VW Audi
Szukaj na liscie kompatybilnosci MMI:) Teoretycznie jak jest RNS E to juz powinno byc ok. Gdzie szukac chyba juz pisac nie musze.
Jesli to nie pomoze to cos jest grubo uwalone. Moim zdaniem gdzies Ci cos przebija/zwiera na oryginalnym okablowaniu ktorego uwierz mi-nie chce Ci sie przegladac bo trzeba troche sie nagrzebac, a rozwiazanie masz za 30-40zl jesli to wina anteny. Ja chcialem ciagnac oryginalny wtyk sprawnej anteny z bagaznika(tak bylo w 2G high) do schowka przez progi ale to olalem bo antenka za 7 funtow robi taka sama robote a wystarczylo ja tylko przez slupek do podsufitki wciagnac:)
-
- Forum Audi A6 / A7
I dalej lipa.... Dziś miałem możliwość sprawdzenia anteny w innej Audi i moja jest sprawna
. Tak samo próbowałem z tej innej Audi antenę wsadzić do mojej i nic, zero satelit.... To pozostaje chyba tylko centralka.... Macie jeszcze jakieś pomysły?
[ Dodano: 2017-02-25, 15:49 ]
Dziś byłem u znajomego mechanika i na takim innym komputerze wyszło coś takiego.... Tylko po niemiecku
[ Dodano: 2017-02-25, 16:35 ]
Wiem że to coś ze stacją mmi tylko co teraz najlepiej zrobić. Używane są dość drogie i moja poza brakiem satelit działa idealnie.... Da się to naprawić?
![Obrazek]()

[ Dodano: 2017-02-25, 15:49 ]
Dziś byłem u znajomego mechanika i na takim innym komputerze wyszło coś takiego.... Tylko po niemiecku
[ Dodano: 2017-02-25, 16:35 ]
Wiem że to coś ze stacją mmi tylko co teraz najlepiej zrobić. Używane są dość drogie i moja poza brakiem satelit działa idealnie.... Da się to naprawić?
-
- Forum Audi A6 / A7
Błąd SVM nie będzie miał z tym nic wspólnego bo tez go mam. A złącze anteny Gps w centralce masz całe? Weź się dostan do VCDSa albo VAGa i zrób normalnie skan. Jeśli uwalone jest wejście antenowe to Ci to wyjdzie. Zakładam ze skoro auto 2009 to centralka była tam oryginalnie ? Coś gatek tez tam marudzi widzę na liście błędów . Sprawdź najpierw VCDSem o co chodzi bo szukasz igły w stogu siana
Albo uwalona antena (wejście ) albo CP na czymś siedzi co jest mało prawdopodobne jak reszta śmiga

Albo uwalona antena (wejście ) albo CP na czymś siedzi co jest mało prawdopodobne jak reszta śmiga