Witam. Szanownych Kolegow
Ma problem. Z czujnikami parkowania w mojej audi kilka dni temu przestaly dzialac otoz wrzucam. Wsteczny i zamias wyskoczyc obrazek auta buzer zaczyna wyc dioda mrugac i nic wiecej sie nie dzieje na powrot uruchamia sie radio i nic nie pika czy macie moze jakies pomysly?
Czujnik parkowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam, u mnie również jest 8 czujników z tego jeden tylny środkowy nie działa nic nie wariuje wizualizacja dziala normalnie, oczywiscie nie pokazuje przeszkody w miejscu zepsutego czujnika, aby sprawdzić ktory lub które nie działają mozesz również słuchać gdy czujnik dziala gdy zbliżyć do niego ucho słychać charakterystyczne (cykanie)
z tego co kolega [b]lukaszpra[/b], pisze reakcja moze być rózna. U mnie jak jeden czujnik był uszkodzony to nic nie działało. Piszczało sygnalizujac awarie i tyle. Jak kolega wyżej napisał sprawdzic możesz który bez podłaczania kompa poprzez przykładanie ucha. Ja tak swój zdiagnozowałem wymieniłem i lala.
Witam.
Miałem identycznie. Możesz przyłożyć palec do czujników i od razu będziesz wiedział, który nie cyka (czyli z nim jest problem). Olałem temat i nie wymieniałem. Po miesiącu zaczął działać
Sam nie wiem dlaczego. Drogą dedukcji doszedłem do kilku wniosków. Zima, brudny albo... elektryka w Audi 
Pozdrawiam!
Miałem identycznie. Możesz przyłożyć palec do czujników i od razu będziesz wiedział, który nie cyka (czyli z nim jest problem). Olałem temat i nie wymieniałem. Po miesiącu zaczął działać

Pozdrawiam!
Krystian