Felgi Vossen - zamiennik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Felgi Vossen - zamiennik
Witam
Chodzą mi po głowie felgi Vossen a konkretnie zamienniki na wzór Vossenów. Niestety oryginały ze względu na cenę sa dla mnie poza zasięgiem. Znalazłem zamienniki, ale nie mam pewności czy będą na tyle dobre i wytrzymałe, że nie ulegną po kilkuset kilometrach jazdy odkształceniom. Czy może ktoś z Was miał styczność z takimi zamiennikami i może się podzielić wrażeniami i opiniami. Czy w ogóle jest sens zawracać sobie głowę - chodzi o rozmiar 18" lub 19".
A tu fotka
Chodzą mi po głowie felgi Vossen a konkretnie zamienniki na wzór Vossenów. Niestety oryginały ze względu na cenę sa dla mnie poza zasięgiem. Znalazłem zamienniki, ale nie mam pewności czy będą na tyle dobre i wytrzymałe, że nie ulegną po kilkuset kilometrach jazdy odkształceniom. Czy może ktoś z Was miał styczność z takimi zamiennikami i może się podzielić wrażeniami i opiniami. Czy w ogóle jest sens zawracać sobie głowę - chodzi o rozmiar 18" lub 19".
A tu fotka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Dzięki Panowie za zainteresowanie tematem.
Wiem, że najlepiej jest zakupić oryginały, ale nowy komplet to wydatek rzędu 10 000 zł
A z używanymi Vossenami to też niełatwa sprawa bo nie ma praktycznie ofert (znalazłem 3 ogłoszenia ale niestety nie ten wzór który mnie interesuje) i nie ma pewności, że ich stan jest zadowalający, że nie były pokrzywione, popękane, naprawiane itd.
Wiem, że najlepiej jest zakupić oryginały, ale nowy komplet to wydatek rzędu 10 000 zł
A z używanymi Vossenami to też niełatwa sprawa bo nie ma praktycznie ofert (znalazłem 3 ogłoszenia ale niestety nie ten wzór który mnie interesuje) i nie ma pewności, że ich stan jest zadowalający, że nie były pokrzywione, popękane, naprawiane itd.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
poproś sprzedawcę o nazwę producenta, wiem, że jest włoska firma która robi dobre felgi i podmienia wzory własnie vossena i rotor. ja miałem rotor 19' właśnie włoskiej firmy, nie pamiętam nazwy. gdzieś po roku jazdy uderzyłem konkretnie w studzienkę, oczywiście wygiełem felgę ale... bez żadnego problemu wyprostowali felgę, facet powiedział, że jest zrobiona z dobrego stopu i to nie chińczyk bo chińczyk na prostowaniu siłownikami pęka... morałe z tego taki nie wszystko dobre musi kosztować 10 tysięcy
Szymon 380 hp:)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
ET 40-48 przy feldze 19"x8.5J.
Opona 225-255/35r19. W obu przypadkach jest bardzo fajnie . Przy 225 masz odsłonięte ranty i jest dość nisko z racji ze opona wstrzelona na stożku .
Ja mam teraz rozkmine (wracając do tematu tak w ogóle ) w co iść przy 9-9.5J i jakie ET brać a tez wlasnie w zamienniki będę szedł. Sprawdzone na angielskim rynku no i dają gwarancje .
Opona 225-255/35r19. W obu przypadkach jest bardzo fajnie . Przy 225 masz odsłonięte ranty i jest dość nisko z racji ze opona wstrzelona na stożku .
Ja mam teraz rozkmine (wracając do tematu tak w ogóle ) w co iść przy 9-9.5J i jakie ET brać a tez wlasnie w zamienniki będę szedł. Sprawdzone na angielskim rynku no i dają gwarancje .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie