Panowie, w jednym z watków ktos napisąłe, ze w A6 są s-troniki (nawet w S6), za wyjątkiem biturbo 313KM w dieslu, gdzie jest tiptronik.
Jak to jest w przypadku 3.0 TFSI? (silnik CGWB)
W rozpisce wyposażenia widnieje pozycja:
0G7 TRANSMISSION TYPES/GEARSHIFT MECHANISMS: TIPTRONIC
więc chyba jednak nie ma tam s-tronika, tylko tiptronik? A może nie jest to tak oczywiste?

A6 3.0 TFSI 300KM automat - jaka skrzynia?
- damos
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Jakich?mat1324 pisze:Zrób zdjęcie wlepki, ponieważ Twój opis ma pełno sprzeczności.
 Samego auta praktycznie nie opisywałem
 Samego auta praktycznie nie opisywałem 
Zdjęcia wlepki na razie nie mam, samego auta również jeszcze nie mam. Papierologia dopiero się "robi".
mat1324 pisze: Na 99% masz 7-biegowego S-tronica.
Patrząc w-g VIN: WAUZZZ4G9BN019237 i jednego z wielu dekoderó, to jest tam automat 7-mio biegowy. A więc S-tronic

Wynika z tego, ze kolega Evild ma zły opis w profilu

No widzisz, mądrego to i dobrze posłuchać. Co dekoder, to inne rzeczy wypisuje.mat1324 pisze: Kod 0G7 oznacza możliwość ręcznej zmiany biegów, a nie rodzaj skrzyni.
Tam: http://www.audiklub.org/wyposazenie.html
mam taka informację: 0G7 = 5-biegowa aut. skrzynia biegów tiptronic a 5-cio biegowa to ona z pewnością nie jest.
0G7 jest podawane jako tiptronic

Chyba, ze Tiptronic nie oznacza typu skrzyni a skrzynię automatyczna z możliwością zmiany biegów?
W BMW wszystko było prostsze

Chyba jednak muszę zabezpieczyć kasę na remont mechatroniki a po odebraniu od razu zmieniać olej w skrzyni? Przebieg ok, 130 tys więc jest szansa, że jeszcze chwilę pożyje, jeśli się zadba. Ew wrócić do poszukiwań biturbo w dieslu

[ Dodano: 2017-02-22, 08:34 ]
ok, mam s-tronika w 3.0 TFSi.
Podobno tiptroniki z tym silnikiem trafiały się na rynku USA