Witam, tak jak w opisie. Mam już dość walki z tylnym zawieszeniem pneumatycznym typu nivo w moim audi a6 c5 2002r. 2.5 TDI Quattro. Wszystkie drogie wymiany skutkują na krótki czas i po wydaniu kolejnych złotówek szala się przelała.(Wymieniałem amortyzatory na inne używane/wymiana samych poduszek przez AirMatic/ wymiana czujnika poziomowania x2 kończąc na wymianie sprężarki i całego oprzewodowania pneumata.) Auto posiadam od 2008r. od 2014 walcze z pneumatycznym zawieszeniem bez skutku. Prośba wielka do Was, co dokładnie będzie potrzebne na przeróbkę ? Czytałem w poprzednich tematach, że jedynie amortyzator/sprężyna i mocowanie zawieszenia. Mógłbym prosić o jakis link do allegro ? Tam znalazłem jedynie zestaw na przekładkę do allroada, ale jego cena to ponad 3200zł. Czy w zwykłym a6 c5 ta zabawa będzie też tak droga ? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
// Czytałem cały temat "wymiana zawieszenia pneumatycznego na zwykłe" i znalazłem nawet sprzedawce "v-klasseclub" z tamtej aukcji, ale niestety sprzedający nie posiada tego zawieszenia obecnie. Prosiłbym o dokładne dobranie amortyzatorów tak, aby przód nie był wyżej względem tyłu/ w razie potrzeby mogę dorzucić zdjęcie naklejki.
//2 Znalazłem coś takiego - http://allegro.pl/amort-tyl-2szt-vw-pas ... 96133.html Czy to możliwe, że to jest to ? Nie potrzeba nic więcej, autko będzie stało tak samo względem przodu ?
Dokładny dobór tylnego zawieszenia na przeróbkę nivo/pneumat
Byłem nawet na kilku szrotach, ale wszędzie jak juz jest to bez quattro i przedlift. Koniecznie musi być to część używana ? Autko trzymam 9 lat i chciałbym aby teraz posłużyło jeszcze trochę młodemu. Poza tym wydałem kupę kasy na zrobienie pneumata i nic nie mam z tego. Prosiłbym o jakis link / numer części.
Ja teraz wymieniłem u siebie z nivo na klasyk. Kupiłem używane amortyzatory + sprężyny i górne mocowanie za 150zł sztuka (org Audi). Przy mnie były wymontowane z samochodu. Ważne tylko żebyś kupił do avant/sedan.
I nie mscij się z naprezaniem wahacza razem z piasta tylko od razu odkrec dolny wahacz. Raptem 1,5h pracy, niski koszt a masz spokój. U mnie nawet błąd się nie świeci po wymianie. :D
I nie zapomnij o ustawieniu zbieżności potem.

I nie zapomnij o ustawieniu zbieżności potem.

wymiana nivo na klasyk tył
Witam, posiadam audi a6 c5 2002 combi i chciałem wymienić zawieszenie na klasyczne sprezyny i amorki
z forum wyczytałem ze mozna ale sa jakies specjalne wersje?
do tego oddzielnie dokupić mocowania amortyzatorów?
wszystkie amortyzatory ze sprezynami w komplecie po 300zl za kpl będą pasować do mojego auta?
Ogólnie co potrzebuję żeby przerobić i jakiej wersji sprezyny szukac
z forum wyczytałem ze mozna ale sa jakies specjalne wersje?
do tego oddzielnie dokupić mocowania amortyzatorów?
wszystkie amortyzatory ze sprezynami w komplecie po 300zl za kpl będą pasować do mojego auta?
Ogólnie co potrzebuję żeby przerobić i jakiej wersji sprezyny szukac