Mam nadzieję że nie powtarzam tematu.
Wiem że był podobny temat, lecz ogólnie odnoszący się do warsztatów samochodowych- Audi.
Moje pytanie odnosi się o warsztaty w/ na terenie Małopolski gdzie specjalizują się w naprawie/ serwisowaniu skrzyń automatycznych multitronic, samych samochodów marki Audi w tym silników 1.8T, i może jakichś dobrych i wartych pieniędzy lakierników.
Wiem że każdy ma inne zdanie i przeżyć coś innego. Rozumiem że jeden warsztat który jest dobry dla jednego nie będzie dobry dla kogoś innego.
Są takie rzeczy które można samemu zrobić, są natomiast też takie rzeczy które lepiej zlecić specjaliście, i tutaj powstaje problem.
Jak wiemy specjalistów jest od groma gdy mogą "ględzić", natomiast gdy trzeba coś zrobić/ lub po zleceniu wychodzi to co tak naprawdę umieją/ dysponują- wiedza/ jakość wykonania.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
A gdy temat był już "wałkowany" i jest konkretny/ zrozumiały, to przepraszam za "zaśmiecanie" forum

(Szukałem, lecz nie znalazłem konkretów

[ Dodano: 2017-01-29, 23:07 ]
Czyli raczej nie będzie innych info. niż te które znalazłem tutaj http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=&t=1808 ?
Zależy mi na jakimś dobrym mechaniku na terenie małopolski. Czas mnie trochę goni, ponieważ nie jestem w kraju. Gdy przyjadę będę miał mało czasu (może 2 tyg, może 3) na zrobienie tego co chcę zrobić przy samochodzie, a rodziny nie chcę obciążać swoimi sprawami.
Co chcę zrobić przy samochodzie?
Na pewno wymienić rozrząd, ponieważ samochód posiadam od końca lata 2016 roku.
Robota niby prosta i można samemu wykonać gdy ma się wiedzę, narzędzia, części i miejsce.
Tak, zgadza się, lecz mniemam że będzie jeszcze coś do robienia, a że mam ograniczony czas, wolę to zlecić mechanikowi (oczywiście dobremu).
Nie wiem czy to będzie mieć większe znaczenie, lecz pochodzę z miejsca położonego pomiędzy miastem Limanowa a Mszana Wielka/ Górna.
Na razie priorytetem jest mechanika, na następny "ogień" pójdzie "blacha". Jest troszkę rdzy, wolę to naprawić jak najszybciej.