Popraw błędy w pisowni !
[A6 RS6 ] inspekcja olejowa.
[A6 RS6 ] inspekcja olejowa.
Witam mam problem kolega kupił pięknom RS6 i po wymianie oleju wyskakuje inspekcja olejowa,jak można ją skasować bo już szukałem na forum i poprzez te dwa guziki ,AiB, nie idzie nic zrobić, auto jest po tuningu orginalnym przez Audi silnik V8 4.2. benzyna, 580kM. Jeżeli możecie to pomóżcie. 
Popraw błędy w pisowni !
Popraw błędy w pisowni !
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 20:58 przez jerzy g-3, łącznie zmieniany 2 razy.
jerzy-g3
Re: [RS 6 ] inspekcja olejowa.
musi dzialac przyciskami z tym ze jeden przycisk sie pociaga a drugi wciska.jerzy g-3 pisze:Witam mam problem kolega kupił pięknom RS 6 i powymianie oleju wyskakuje inspekcja olejowa,jak można ją skasować bo już szukałem na forum i poprzez te dwa guziki ,AiB, nie idzie nic zrobić, auto jest po tuningu orginalnym przez Audi silnik V8 4.2. benzyna, 580kM. Jeżeli możecie to pomóżcie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
yourNIGHTMARE
- Forum Audi A6 / A7

Witam
Szukalem problemu i nie moglem nic odnalezc i postanowilem sie podlaczyc pod temat, bo chyba nie ma sensu robic nowego.
Moje pytanie brzmi: czy po wykasowaniu serwisu i wskoczeniu nowej magicznej liczby do kolejnego serwisu suma ta powinna spadac wraz z robionymi kilometrami/milami? Otoz u mnie po serwisie zresetowano mi ten napis "Service" i pokazalo sie 9300 mil do kolejnego. Jednak zrobilem juz jakies 500 mil od tej wymiany i dalej mi pokazuje 9300 :-? Czy to normalne czy powinno mi systematycznie tych mil ubywac w miare tego jaki robie przebieg?
Szukalem problemu i nie moglem nic odnalezc i postanowilem sie podlaczyc pod temat, bo chyba nie ma sensu robic nowego.
Moje pytanie brzmi: czy po wykasowaniu serwisu i wskoczeniu nowej magicznej liczby do kolejnego serwisu suma ta powinna spadac wraz z robionymi kilometrami/milami? Otoz u mnie po serwisie zresetowano mi ten napis "Service" i pokazalo sie 9300 mil do kolejnego. Jednak zrobilem juz jakies 500 mil od tej wymiany i dalej mi pokazuje 9300 :-? Czy to normalne czy powinno mi systematycznie tych mil ubywac w miare tego jaki robie przebieg?
-
yourNIGHTMARE
- Forum Audi A6 / A7

- goly191
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
już od dość dawna takie coś istniejecarlos pisze:no bo ja zrobilem od wymiany oleju 16 000 i jeszcze mi pokazywal do inspekcji 3300.. Myslalem zo on cos zle liczy ale widze juz kolejny klubowicz potwierdza te sugestie![]()
tylko ja bym nie robił na oleju więcej niż 20.tyś nawet jak jeszcze pokazuje, że można
a w dieslu szczególnie olej nie wygląda zbyt kolorowo :lol:
-
yourNIGHTMARE
- Forum Audi A6 / A7