Jak przkodować moje Radio
Jak przkodować moje Radio
Witam ostatnio kupiłem do swojej szósteczki uzywane radio concert CD. Wcześniej było concert kaseciak ale się popsuło. W aucie nie ma Bose. Kupiłem radio włożyłem igrają mi tylko tynie głośniki na radiu nie włącza się napis Bose ( czyli jest nie aktywny). Do puki nie odpalę auta jest szansa że czasem zagrają wszystkie ale bo raz grają raz nie. Ale gdy auto jest już odpalone szanse na to żeby grały wszystkie są prawie zerowe. Paczyłem w VCDsie na przekodowywanie radia i w opcji 07 mam kod 00007?? czyli bosę nie aktywne i wszystko powinno grać? A ta siódemka na końcu co oznacza?? Dodam że w bagażniku nie ma subwoofera tylko jest sam wzmacniacz.Coś gdzieś czytałem żeby odpiąć kabel w czarnej wtyczce który w radiu łączy się z pinem od Bose
? Ma ktoś pomysł co mu jeszcze może być albo cuś w aucie nie ma Cana

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
No powinno działać teoretycznie - porównaj pinout jednego i drugiego radia , dokładnie spróbuj wypiąc pin BOSE , w starym concercie był tam sygnał prędkości on może coś zaburzać
po drugie skoro masz licznik analog to potrzebny emulator CAN inaczej nie będzie podświetlenia , wyłaczać sie bedzie co godzinę i nie będzie RDS jeśli masz FIS
[ Dodano: 2017-02-03, 11:50 ]
Aha kodowanie powinno być 02000 lub 02001 ( chyba że masz zmieniarkę to wtedy 02002 lub 02003 )
po drugie skoro masz licznik analog to potrzebny emulator CAN inaczej nie będzie podświetlenia , wyłaczać sie bedzie co godzinę i nie będzie RDS jeśli masz FIS
Aha kodowanie powinno być 02000 lub 02001 ( chyba że masz zmieniarkę to wtedy 02002 lub 02003 )
Podświetlenie już rozwiązaniem lutojac kabel od 8 styku w plycie do pinu w kostce, rds na wyswietlaczu radia wystarczy tam dziala. Fakt faktem jedyny problem to to wylanczanie co godzina choc tego jeszcze nie stwierdzilemnu siebie. A ta siudemka na koncu co onzacza? Ale najwiekszy problem ztym graniem głosnikow
[ Dodano: 2017-02-03, 15:44 ]
A czemu taki kod? 2 ma byc z przodu gdzie mam zero? na drugiej pozycji? Bo na 3 to tak ale wtedy na radiu zapala się napis Bose.Zmieniarki nie mam w aucie ani telefonu ani gpsu
Audi Radio Generation I
Coding
00?xx: Speakers
0 = Sound System (No passive Speakers)
1 = 1 passive Speaker (Front Left for Bose Sound System with Telephone)
2 = 2 passive Speakers (Front) and 2 active Speakers (Rear)
5 = 2 passive Speakers (Front) and no active Speakers (Rear)
00x?x: Sound System Correction
0 = No Sound System (No Correction)
1 = Sound System (Bose)
00xx?: Configuration
+1 = Active/Remote Supplied Antenna
+2 = CD-Changer
+4 = Secondary Display (Board Computer/Navigation)

[ Dodano: 2017-02-03, 15:44 ]
A czemu taki kod? 2 ma byc z przodu gdzie mam zero? na drugiej pozycji? Bo na 3 to tak ale wtedy na radiu zapala się napis Bose.Zmieniarki nie mam w aucie ani telefonu ani gpsu
Audi Radio Generation I
Coding
00?xx: Speakers
0 = Sound System (No passive Speakers)
1 = 1 passive Speaker (Front Left for Bose Sound System with Telephone)
2 = 2 passive Speakers (Front) and 2 active Speakers (Rear)
5 = 2 passive Speakers (Front) and no active Speakers (Rear)
00x?x: Sound System Correction
0 = No Sound System (No Correction)
1 = Sound System (Bose)
00xx?: Configuration
+1 = Active/Remote Supplied Antenna
+2 = CD-Changer
+4 = Secondary Display (Board Computer/Navigation)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2017, 15:59 przez WaskiKR, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wróce z roboty to wezmę kompa i sprawdzę to na tych kodach co podales. Oby ruszyło bo szkoda radia i kasy wydanej na nie:/
[ Dodano: 2017-02-06, 19:51 ]
Lipa powiem Ci radio jak grało tak gra tak samo jedyną co to może częściej się skończy na pełen zestaw
zastanawiam się nad usterką elektroniczną końcówki mocy 
[ Dodano: 2017-02-06, 19:51 ]
Lipa powiem Ci radio jak grało tak gra tak samo jedyną co to może częściej się skończy na pełen zestaw