Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Zamiana zawieszenia 1BE na standardowe

Zawieszenie
Awatar użytkownika
maro_stg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maro_stg » 31 sty 2017, 22:19

blazej001 pisze:czy jeśli przełoże całego mcperhsona 1be z wersji 2.5tdi do 1be 2.4benz. to będzie to samo? W czwartek będę to robił i potrzebuje pilnej odpowiedzi.
przód będziesz miał za wysoko po takiej przekładce...
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r

blazej001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blazej001 » 05 lut 2017, 11:57

Z tego co widzę po aukcjach internetowych to nawet dwa te same auta, z tym samym silnikiem i budą mają różne sprężyny.
Ja kupiłem z oznaczeniem trzy niebieskie kreski i jedna brązowo żółta. Da się jakoś określić czy będzie twardo czy miękko?

TomKor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TomKor » 11 wrz 2017, 20:15

Odgrzebię trochę temat.

Kupiłem ostatnio a6 c5 2.4 AML zawieszenie 1BE no i jestem załamany - tym samochodem nie da się jeździć. Buja masakrycznie - fakt, że to pierwsze auto nie japońskie (poprzednio 7 hond) ale wg mnie coś jest nie halo.

Po zakupie kazałem mechanikowi zmienić amory i jest ciut lepiej ale nie jest to czego bym oczekiwał od tego samochodu. Założył mi na przód monroe (chyba gazowe) a tył chyba Kraft Automotive - prosiłem go, żeby kupił sachsa albo bilsteina ale nie było na miejscu więc wziął to co było :/ Dziś zauważyłem, że tył jak "ucisnę" ręcznie to zanim się ustabilizuje to bujnie się kilka razy. Czy tak jest w każdym avancie?

Czy bujanie góra dół może być związane jeszcze z czyms oprócz amorków?

krisstofer4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: krzysztof
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: krisstofer4 » 26 gru 2017, 20:24

Witam , tez jestem posiadaczem C5 AML i zawieszenie 1BE i jesli chodzi o prowadzenie auta to jest super , a amorki czerwone są .Choć po przesadce z a4 b5 tam było 1ba komfort sie zmienił, ale agresywna bestia ma sie gleby trzymać <lol> .I jesli zmiana zawieszenia to już nie felgi 17 do zawieszenia 1ba bo to juz nie ma stylu <luzik> . Pozdrawiam

januszm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: januszm » 26 gru 2017, 20:52

TomKor pisze:Odgrzebię trochę temat.

Kupiłem ostatnio a6 c5 2.4 AML zawieszenie 1BE no i jestem załamany - tym samochodem nie da się jeździć. Buja masakrycznie - fakt, że to pierwsze auto nie japońskie (poprzednio 7 hond) ale wg mnie coś jest nie halo.

Po zakupie kazałem mechanikowi zmienić amory i jest ciut lepiej ale nie jest to czego bym oczekiwał od tego samochodu. Założył mi na przód monroe (chyba gazowe) a tył chyba Kraft Automotive - prosiłem go, żeby kupił sachsa albo bilsteina ale nie było na miejscu więc wziął to co było :/ Dziś zauważyłem, że tył jak "ucisnę" ręcznie to zanim się ustabilizuje to bujnie się kilka razy. Czy tak jest w każdym avancie?

Czy bujanie góra dół może być związane jeszcze z czyms oprócz amorków?
sorry ale co za dupek zaklada rozne amortyzatory?
Jak nacisniesz recznie to przy dobrych amortyzatorach nie ma byc zadnego bujania.
trzeba bylo troche poczekac i kupic komplet bilsteina B12Pro lub podobne

robert1111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wahacze

Post autor: robert1111 » 28 gru 2017, 10:46

Długą trwałość mają wahacze od Master Sport, ja w każdym razie nabite mam już 40 tyś km i nic nie stuka nic nie puka, wszystko w najlepszym porządku. Samochód cały czas prowadzi się tak samo dobrze, nie tracę sterowalności a jeżdżę dużo bo taką już mam pracę że ciągle jestem za kółkiem. Czasami się zdarzy że pędzę ekspresówką ale częściej są to drogi gminne w złym stanie, z koleinami dziurami żwirem itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja