Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 - cofajacy się szyberdach

Nadwozie
ODPOWIEDZ
dreken
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

A6 C5 - cofajacy się szyberdach

Post autor: dreken » 04 lip 2016, 15:44

Mam problem z zamykaniem szyberdachy.

Podczas zamykania dojeżdża prawie do końca po czym zaczyna się cofać do pełnego otwarcia. jak mu pomagam ręką to się zamyka do końca.

Czy szilniczek zybera nie ma jakiegoś sprzęgła do regulacji? Macie jakiś pomysł?

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 04 lip 2016, 15:56

jest jakiś syf na prowadnicach i coś blokuje, silnik dostaje opór i automatycznie cofa. tak sie również z szybami w drzwiach dzieje. Zacząłbym od wyczyszczenie prowadnic i nasmarowania

--RaDeK--
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: --RaDeK-- » 29 sty 2017, 19:02

Dokładnie. Szyber trzeba przesmarowac. Mialem to samo. Nie tylko prowadnice aler owniez tu gdzie chodzi linka. U mnie pomogło.

Łukasz1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: A6 C5 - cofajacy się szyberdach

Post autor: Łukasz1981 » 29 sty 2017, 19:46

dreken pisze:Mam problem z zamykaniem szyberdachy.

Podczas zamykania dojeżdża prawie do końca po czym zaczyna się cofać do pełnego otwarcia. jak mu pomagam ręką to się zamyka do końca.

Czy szilniczek zybera nie ma jakiegoś sprzęgła do regulacji? Macie jakiś pomysł?

Tak może być , nawet jak szyber jest czysty na prowadnicach . Mamy okres zimowy smar gęstnieje na mechanizmach , .. i tym samym też stawia opór .
Silniczek , cały mechanizm szybra ma na silniczku jeden punkt kontrolny , jeżeli jest on źle ustawiony , to też tak będzie się działo. Także , jeżeli rozbierałeś , albo ktoś inny rozbierał mechanizm szyberdachu , i źle to ustawił ... to tak niestety będzie się dziać . Zamknij , poczekaj do lata ... bo może tak być że coś strzeli .... i się nie zamknie ... będziesz zamykał go awaryjnie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja