Witam. Mam poważny problem z moją 2,8. Autko mam od półtorej miesiąca i ogólnie wszystko było okej pomijając skrzynię z którą mam trochę problemów,lecz wczoraj podczas powrotu do domu Audi zaczęła słabnąć i nie równo pracować, przejechałem jeszcze parę KM i samochód tak stracił moc że musiałem przełączyć na ręczną zmianę biegów gdyż skrzynia mimo dawania gazu nie zrzucała w dół. U dołu góry miałem 3 bieg i auto nie miało na tyle siły że po kolei redukowałem aż do 1, a jak wtoczyłem się na górkę po przejechaniu 100m silnik zgasł. Na początku myślałem że wydmuchało uszczelkę pod głowicą ale po ściągnięciu samochodu do domu okazało się że to nie to. Płyn chłodniczy w porządku, olej także. dzisiaj (sobota) sprawdziłem iskrę i jest wszystko w porządku. Pompa paliwa ciśnienie dobre, sprawdziłem wagiem i błędów w silniku brak jednakże w skrzyni było ich parę, a mianowicie:
1196 - Magistrala Can-Bus silnik/skrzynia bieg. nieprawidłowy sygnał - Błąd sporadyczny
1044 - Moduł sterujący błędnie zaprogramowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - Błąd sporadyczny
652 - Kontrola Biegu nieprawidłowy sygnał - Błąd sporadyczny
1192 - sprzęgło bocznikowania przekładnika za szybka prędkość zmian - Błąd sporadyczny
Ogólnie jak kręcę rozrusznikiem to silnik próbuje załapać ale na 2 albo 3 cylindrach Odpiąłem czujnik wałka rozrządu i kręci lepiej ale nadal nie zapala i mocno śmierdzi benzyną.
Rozrząd zmieniony 3500 km temu. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)