Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ACK 2.8 193 KM] Od wczoraj problem

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
lukreg95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ACK 2.8 193 KM] Od wczoraj problem

Post autor: lukreg95 » 22 sty 2017, 02:13

Witam. Mam poważny problem z moją 2,8. Autko mam od półtorej miesiąca i ogólnie wszystko było okej pomijając skrzynię z którą mam trochę problemów,lecz wczoraj podczas powrotu do domu Audi zaczęła słabnąć i nie równo pracować, przejechałem jeszcze parę KM i samochód tak stracił moc że musiałem przełączyć na ręczną zmianę biegów gdyż skrzynia mimo dawania gazu nie zrzucała w dół. U dołu góry miałem 3 bieg i auto nie miało na tyle siły że po kolei redukowałem aż do 1, a jak wtoczyłem się na górkę po przejechaniu 100m silnik zgasł. Na początku myślałem że wydmuchało uszczelkę pod głowicą ale po ściągnięciu samochodu do domu okazało się że to nie to. Płyn chłodniczy w porządku, olej także. dzisiaj (sobota) sprawdziłem iskrę i jest wszystko w porządku. Pompa paliwa ciśnienie dobre, sprawdziłem wagiem i błędów w silniku brak jednakże w skrzyni było ich parę, a mianowicie:

1196 - Magistrala Can-Bus silnik/skrzynia bieg. nieprawidłowy sygnał - Błąd sporadyczny
1044 - Moduł sterujący błędnie zaprogramowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - Błąd sporadyczny
652 - Kontrola Biegu nieprawidłowy sygnał - Błąd sporadyczny
1192 - sprzęgło bocznikowania przekładnika za szybka prędkość zmian - Błąd sporadyczny

Ogólnie jak kręcę rozrusznikiem to silnik próbuje załapać ale na 2 albo 3 cylindrach Odpiąłem czujnik wałka rozrządu i kręci lepiej ale nadal nie zapala i mocno śmierdzi benzyną. :(

Rozrząd zmieniony 3500 km temu. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc! :]
Jak Audi to tylko QUATTRO!

korass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: korass » 25 sty 2017, 19:41

Witam mam troche podobny problem z odpalaniem autka i chciałem zapytać czy udało się rozwiązać problem ?

lukreg95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukreg95 » 26 sty 2017, 04:04

Korass jeszcze nie udalo mi sie rozwiazac problemu. Pompe zmienilem bo slabe cis dawala ale to nie to. Sprezanie jest ok wiec to nie wina samego silnika. 2 tys temu zmieniali mi rozrzad i prawdopodobnie on przeskoczyl bo jest za szybki zaplon i silnik staje i zaczyna krecic ponownie. Dzisiaj moze dobiore sie i ustawie na znaki aby potwierdzic lub nie swoja teorie i dam znac :) Pozdro!

korass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: korass » 28 sty 2017, 17:45

I jak tam coś się dowiedziałeś ? ja dziś oddałem swoje audi na warsztat to jak zrobią to napisze co było może to coś pomoże :)

lukreg95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukreg95 » 28 sty 2017, 22:27

Wczoraj dopiero zaczolem dzialac bo w tygodniu brak czasu mysle ze dzis lub jutro bede wiedzial czy to to

[ Dodano: 2017-01-28, 22:27 ]
To jednak raczej nie rozrzad. Wszystko wyglada w pozadku i ustawienie tez jest okej. Juz brakuje mi pomyslow, niby wszystko sprawdzone niby ok a dalej nie zapala. Ogulnie zaobserwowalem ze jest bardzo duzo spalin jak odkrecam korek oleju ale jak zmierzylem sprezanie co prawda nie jest rewelacyjne ale trzyma cisnienie i powinna normalnie zapalac. Jak cos sie dowiesz to daj znac moze to samo i u nnie sie stalo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja