Witam wszystkich, mam problem z oświetleniem wnętrza A6 c7 2011
Podczas wymiany żarówki w podsufitce niechcący zrobiłem zwarcie i podświetlenie zgasło nie działa także klakson
Bezpieczniki sprawdzone, jednak nawet w instrukcji nie ma gdzie znajduje się bezpiecznik od oświetlenia podsufitki.
Jeśli to ma znaczenie podświetlenie Ambiente działa oprócz oświetlenie przestrzeni na nogi.
Po przeskanowaniu Vag can-em
Błąd w mce 09
Zacisk 30-2 przerwa w obwodzie
Podgrzewanie dysz spryskiwaczy przerwa w obwodzie
Bezpiecznik od oświetlenie wnętrza podsufitka... Gdzie
hj88 pisze:A sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? Czy tylko te po bokach po otwarciu drzwi?
Tak sprawdziłem też bezpieczniki w bagażniku .
Problem rozwiązany, oprócz tych miejsc z bezpiecznikami jest coś jeszcze pod kierownica, w komorze silnika i jeszcze gdzieś.
Problem rozwiązał serwis audi, ponoć jakiś bezpiecznik 20 A pod kierownicą. Koszt usługi 60 Euro.
Było a6 c6 3.0 tdi tiptronic (zostało w rodzinie)
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2017
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dlatego właśnie pytałem. Kiedyś jak zmieniałem żarówki na ledy, to zrobiłem zwarcie w schowku po stronie pasażera. Sprawdziłem wszystko i też nic nie znalazłem. Dopiero po kilku godzinach znalazłem schematy że są jeszcze bezpieczniki pod kierownicą. Dostęp jest łatwy, chyba 2 śruby i kilka zatrzasków. Bezpiecznik zwykły, więc 60 EUR to trochę sporo za taką usługę. Zwłaszcza że wymiana, z demontażem to max 10 minut...kris_m pisze:hj88 pisze:A sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? Czy tylko te po bokach po otwarciu drzwi?
Tak sprawdziłem też bezpieczniki w bagażniku .
Problem rozwiązany, oprócz tych miejsc z bezpiecznikami jest coś jeszcze pod kierownica, w komorze silnika i jeszcze gdzieś.
Problem rozwiązał serwis audi, ponoć jakiś bezpiecznik 20 A pod kierownicą. Koszt usługi 60 Euro.