Witam
Od jakichś trzech miesięcy stałem się posiadacze "popularnego" jak się później okazało ASN-a.
Po lekturze forum i podpięciu VAG-a wyeliminowałem drobne i grubsze awarie, ale z jednym nie mogę sobie poradzić, a mianowicie w czasie jady podczas przyspieszania, redukcji przez automat z 5 na 4 zapal się i mruga przez jakiś czas CHECK, ostatni zauważyłem ze zapala się również jak mu trochę mocniej przycisnę a późnej hamuję silnikiem. Na początku CHECK zapalał się rzadko teraz coraz częściej, a VAG nie pokazuje żadnych błędów. Może toś z was ma pomysł od czego zacząć szukania przyczyny? Będę wdzięczny za każdą sugestie.
I jeszcze jedno pytanie, jakie powinno być podciśnienie przy tym silniku? Miałem
0,78-0,79, znalazłem jedną nieszczelność i teraz jest 0,33-0,34
[ASN 3.0 220 KM] Mrugający CHECK
Hej . Miałem to samo. Przy 180 km/h check engine już migał. Nie szło więcej przyspieszyć. Tak samo jak próbowałem depnąć 0-100 także obcinal moc . Okazało się że miałem nie szczelność jeśli dobrze pamiętam w układzie wydechowym. Bardzo mała nieszczelność gdzieś na łączeniu układu . Mam tą samą jednoske.
Po uszczelnieniu już jest ok
Może się co raz częściej u Ciebie zapala bo nieszczelności się szybko powiększają od podciśnienia.
Po uszczelnieniu już jest ok

Może się co raz częściej u Ciebie zapala bo nieszczelności się szybko powiększają od podciśnienia.