Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi Concert II w a6 bez can-a

Car Audio
ODPOWIEDZ
Krzyhoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi Concert II w a6 bez can-a

Post autor: Krzyhoo » 19 sty 2017, 12:53

Witajcie,

Dawno mnie nie było więc na wstępie, Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego NajNaj Wam i oczywiście pierścieniom ;)

No więc sprawiłem sobie radio na mikołaja, w końcu, ale po zamontowaniu i wyroku Panów od car audio lekko mi ręce opadły. Nie przypuszczałem, że mogę sobie tak strzelić w kolano, a chciałem mieć ładne "lalala" i powiedzmy oryginalnie.
No więc, diagnoza, kupiłem sobie za nowe radio do mojej oszustki.
Dlatego, że w moim aucie nie ma can-a, radio wyłącza się samo z siebie regularnie po godzinie. Dwa, tylnie nagłośnienie (w drzwiach cztery głośniki) zamilkły bo radio ich nie zasila. Wedlug fachowca oryginalnie z tego radia idzie na wzmacniacz i sub które to dopiero zasilają tylnie głośniki.
Na tych czterech z przodu głośnikach już słychać różnicę, ładnie gra... przynajmniej znacznie ładniej niż na poprzednim paździochu. Bardzo chciałbym pozostać przy tym radiu.
Czy da się z tym coś zrobić? Nie chcę bajerów, tylko żeby się nie wyłączało samoczynnie i ożyły tylnie głośniki. Pan od audio powiedział mi, że tylko wymiana radia. Rzucam pytanie tutaj licząc, że jest jakiś myk nie pociągający za sobą zbyt daleko idących kosztów. :lol:
Nadmienię iż jestem z Kraka i jeśli znacie kogoś z rejonu co potrafiłby temu zaradzić, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 19 sty 2017, 16:29

Są emulatory Can , poszukaj czegoś takiego

Krzyhoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Krzyhoo » 19 sty 2017, 17:08

bendzji pisze:Są emulatory Can , poszukaj czegoś takiego
Witaj, dziękuje za wskazówkę, czy to rozwiązuje rownież problem grania tylnich głośników?

milego

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bendzji » 19 sty 2017, 22:26

pytanie czy masz wzmacniacz i subwoofer w bagażniku? Miałeś Chorus kasecika?

Bo concert CD ma tylko wzmacniacz w sobie na przednie głośniki , tył idzie sygnał liniowo do suba w bagażniku

Krzyhoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Krzyhoo » 20 sty 2017, 08:27

bendzji pisze:pytanie czy masz wzmacniacz i subwoofer w bagażniku? Miałeś Chorus kasecika?

Bo concert CD ma tylko wzmacniacz w sobie na przednie głośniki , tył idzie sygnał liniowo do suba w bagażniku
Nie mam, przynajmniej jak kupiłem, moze kiedyś był, trudno mi powiedzieć. Kupiłem go ze zwykłym radiem które grało na tył rowniez wiec zakładam ze instalacja tez jest tak zrobiona.
Czy to da sie w jakiś prosty sposób zrobić? Emulator znalazłem z komunikacja fis wiec fajnie, 2 paczki, jeszcze do przeżycia. Tylko sie teraz zastanawiam co z tyłem, czy ma to sens brnąc dalej? Rąbią sie koszty a wyglada na to ze jeszcze nie koniec. Bardzo podoba mi sie oryginalne radio no i ładnie gra, jeszcze sie nie poddaje :/

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bendzji » 20 sty 2017, 09:27

potrzebny jakiś wzmacniacz żeby tył grał bo radio Concert CD tylko liniowy sygnał wyśle na tył...

Radia zwykłe mają z reguły końcówke mocy na 4 kanały

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja