Skrzypiace sprezyny?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Skrzypiace sprezyny?
Witam. Czy dasie jakos zle zamontowac sprezyny z przodu przy wymianie amortyzatorow?mam jakies dziwne gumowe jak by skrzypienie z prawej strony podjezdzajac pod kraweznik na skreconych kolach i jadac wolniej na wybojach. Nie sa to stuki jak od tulei czy sworzni tylko skrzypienie gumy. Reszta zawiasu prawie nowa zakladana w tym roku.
Witam.
Inaczej ich nie założysz tylko tak jak mają swoje miejsca w podkładkach gumowych.
Możliwe,że kolego nie dokręciłeś do końca sprężyny, albo masz już zużyte te podkładki gumowe z góry co skręcasz amor ze sprężyną.
Ja taki przypadek u siebie miałem, że wymieniłem na nowe te podkładki gumowe i z lewej strony nie dokręciłem do końca amora ze sprężyną i były dokładnie takie efekty jak u Ciebie.
Dokręcając i tak musisz go wyciągnąć z nadkola i założyć jeszcze raz zaciski i spróbować dokręcić do końca.
Pozdrawiam

Inaczej ich nie założysz tylko tak jak mają swoje miejsca w podkładkach gumowych.
Możliwe,że kolego nie dokręciłeś do końca sprężyny, albo masz już zużyte te podkładki gumowe z góry co skręcasz amor ze sprężyną.
Ja taki przypadek u siebie miałem, że wymieniłem na nowe te podkładki gumowe i z lewej strony nie dokręciłem do końca amora ze sprężyną i były dokładnie takie efekty jak u Ciebie.
Dokręcając i tak musisz go wyciągnąć z nadkola i założyć jeszcze raz zaciski i spróbować dokręcić do końca.
Pozdrawiam

Jak samochód, to tylko Audi;)
No to już inna bajka jak fachowcy montowali 
To nosi nazwę poduszki amortyzatora i to jest na górze skręcane z amorek i sprężyną. U mnie właśnie to słabo dokręciłem i wydawało to takie dźwięki jak u Ciebie.

To nosi nazwę poduszki amortyzatora i to jest na górze skręcane z amorek i sprężyną. U mnie właśnie to słabo dokręciłem i wydawało to takie dźwięki jak u Ciebie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak samochód, to tylko Audi;)
Jeśli dzieje się tak tylko w zimne dni, to możliwe ze odzywają się mcphersony. Jak na myjni bezdotykowej myjesz zacięcie nadkola, pryskasz po mcphersonie, z dużą prędkością pokonujesz kałuże to niestety ale tak się będzie działo 

Był - VW Passat B5 1.8T,
Było - Audi A4 B6 1.8T,
Jest - Audi A6 C5 2.7 BiTurbo quattro,
Jest - Hyundai Galloper 2.5 TD.
Było - Audi A4 B6 1.8T,
Jest - Audi A6 C5 2.7 BiTurbo quattro,
Jest - Hyundai Galloper 2.5 TD.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Mam podobny problem z moją A6 tylko że u mnie skrzypi po prawej stronie przy każdym ruchu kierownicą czy samochodem przy bujaniu też.I co to może być czy to te nieszczęsne poduszki amortyzatorów? czy coś innego.Proszę o poradę.
[ Dodano: 2017-01-18, 10:22 ]
Dodam jeszcze że wymieniłem wszystkie końcówki i wahacze z prawej strony i część z lewej.
Mam podobny problem z moją A6 tylko że u mnie skrzypi po prawej stronie przy każdym ruchu kierownicą czy samochodem przy bujaniu też.I co to może być czy to te nieszczęsne poduszki amortyzatorów? czy coś innego.Proszę o poradę.
[ Dodano: 2017-01-18, 10:22 ]
Dodam jeszcze że wymieniłem wszystkie końcówki i wahacze z prawej strony i część z lewej.
-
- Forum Audi A6 / A7