link do dxf:
Hamulce A6 C6 i mały dodatek do sprężyn mocujących
- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Stefan
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie zastanawiałem się - robiłem bez oglądania wg "oryginału.
Możliwe, że wejdzie większa - faktycznie można by było coś większą czcionką zrobić.
Próbuj i się pochwal jak coś zrobisz
[ Dodano: 2016-11-20, 14:31 ]
Aż czepiłem się tej blaszki.... ale chwilowo pomysłów na dokładanie kabelków brak... (
chociaż chodzą mi po głowie fotele z pamięcią...)
Nie wiem jak dokładnie zacisk pracuje dlatego na razie zostałem przy pierwotnym kształcie, za to zrobiłem coś nowego
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Co sądzicie o takiej formie?
Pomalowałem też przez przypadek (pomyliłem puszki
) matowym klarem i ta wersja mi się najbardziej podoba - leci do mnie
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
i cała historia w skrócie
Możliwe, że wejdzie większa - faktycznie można by było coś większą czcionką zrobić.
Próbuj i się pochwal jak coś zrobisz

[ Dodano: 2016-11-20, 14:31 ]
Aż czepiłem się tej blaszki.... ale chwilowo pomysłów na dokładanie kabelków brak... (

Nie wiem jak dokładnie zacisk pracuje dlatego na razie zostałem przy pierwotnym kształcie, za to zrobiłem coś nowego

Co sądzicie o takiej formie?
Pomalowałem też przez przypadek (pomyliłem puszki

i cała historia w skrócie

Ostatnio zmieniony 04 gru 2016, 23:47 przez stefank, łącznie zmieniany 7 razy.
- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No i się zrobił temat o blaszce
Zaktualizowałem wcześniejszego posta - dodałem zdjęcia po założeniu. Patent z zaginaną blaszką mocującą sprawdza się idealnie (jakby się ktoś nie znudził jeszcze i kombinował na własną rękę).
Przy okazji tematu o blaszkach chciałem pokazać co jeszcze udało mi się wystrugać.
Na prośbę kolegi zrobiłem blaszki "BOSE" na maskownice głośników - szukać samych kratek z emblematem lub wręcz całej tapicerki nie ma sensu raczej... Sam wymieniałem audio na BOSE i emblematów do teraz nie miałem ale, że efekt jest przyzwoity to zrobię też i dla siebie
- zaraz po wyfrezowaniu:
![Obrazek]()
- po wstępnej obróbce:
![Obrazek]()
- trochę je wyprofilowałem:
![Obrazek]()
- żeby uzyskać matowy efekt i żeby całość była jednolita blaszki wyszkiełkowałem:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- potem całość zabezpieczyłem matowym klarem:
![Obrazek]()
- tak to mniej więcej będzie wyglądać (widać drobne różnice ale opierałem się jedynie na zdjęciu...):
![Obrazek]()
W trakcie realizacji jest też inny pomysł - też na prośbę
Jest to emblemat "audi exclusive", który był na tapicerce drzwi w wersjach powiedzmy limitowanych (?)
- prototyp:
![Obrazek]()
- tak to mniej więcej wygląda:
![Obrazek]()
No, to tyle - trochę odbiegłem od tematu... chociaż to też blaszki

Zaktualizowałem wcześniejszego posta - dodałem zdjęcia po założeniu. Patent z zaginaną blaszką mocującą sprawdza się idealnie (jakby się ktoś nie znudził jeszcze i kombinował na własną rękę).
Przy okazji tematu o blaszkach chciałem pokazać co jeszcze udało mi się wystrugać.
Na prośbę kolegi zrobiłem blaszki "BOSE" na maskownice głośników - szukać samych kratek z emblematem lub wręcz całej tapicerki nie ma sensu raczej... Sam wymieniałem audio na BOSE i emblematów do teraz nie miałem ale, że efekt jest przyzwoity to zrobię też i dla siebie

- zaraz po wyfrezowaniu:
- po wstępnej obróbce:
- trochę je wyprofilowałem:
- żeby uzyskać matowy efekt i żeby całość była jednolita blaszki wyszkiełkowałem:
- potem całość zabezpieczyłem matowym klarem:
- tak to mniej więcej będzie wyglądać (widać drobne różnice ale opierałem się jedynie na zdjęciu...):
W trakcie realizacji jest też inny pomysł - też na prośbę

Jest to emblemat "audi exclusive", który był na tapicerce drzwi w wersjach powiedzmy limitowanych (?)
- prototyp:
- tak to mniej więcej wygląda:
No, to tyle - trochę odbiegłem od tematu... chociaż to też blaszki

- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
I powstał nowy wzór... (na prośbę
)
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Z uwagi na to, że nity i otwory pod nie ograniczały możliwość zrobienia innego wzoru (spawanie, zgrzewanie odpada) do połączenia użyłem kleju epoksydowego do metalu.
O takiego:
http://www.technicqll.pl/index.php/pl/p ... epoksydowa
![Obrazek]()
Robiłem testy na jakiś kawałkach... i wydaje się, że będzie dobrze trzymał blaszki razem.

Z uwagi na to, że nity i otwory pod nie ograniczały możliwość zrobienia innego wzoru (spawanie, zgrzewanie odpada) do połączenia użyłem kleju epoksydowego do metalu.
O takiego:
http://www.technicqll.pl/index.php/pl/p ... epoksydowa
Robiłem testy na jakiś kawałkach... i wydaje się, że będzie dobrze trzymał blaszki razem.
-
- Forum Audi A6 / A7