Światła Stop szwankują
Światła Stop szwankują
Cześć wam. Mam kłopot z prawym i lewym światłem stop (ze środkowym wszystko ok). Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd lewego stopu. Byłem akurat u mechanika i przeczyścił mi wtyczkę wd40 i sprawa ucichła na trochę. Po jakimś czasie problem powrócił. Gdy odpalę auto to błędu nie ma od razu dopiero po jakiejś chwili a czasem nawet po pół godziny jazdy. Zdarza się, że chwile po błędzie jednego stopu wyskakuje błąd drugiego stopu lecz nie zawsze. Raz lewy po prawym a raz odwrotnie. Byłem u elektryka i niby mi to naprawił lecz po 20min jazdy z powrotem problem powrócił. Mieliście podobnie? Macie jakiś pomysł? Dodam, że światła stopu są ledowe.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Były ledy ? Jeśli nie to czy zakodowałes te ledy po dołożeniu ? Jesli była zmiana i brak kodowania to tu może leżeć problem .
Klapa bagażnika nie cieknie / paruje ? Ja bym wtyczki jakimś kontakt cleanerem potraktował (styki) i przedmuchal to powietrzem/ wytarł
Klapa bagażnika nie cieknie / paruje ? Ja bym wtyczki jakimś kontakt cleanerem potraktował (styki) i przedmuchal to powietrzem/ wytarł
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Co do kodowania to nie . Kodowanie jest pewnie Ok. Parowanie może mieć wpływ bo Ci wilgoć idzie na styki , daje zware i wtedy masz błędy na FISie. Znajdź którędy woda idzie , wysusz, uszczelnij , przeczysc styki na lampie i wtyczkach auta a potem zapomnij o problemie 

Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie