Witam
Nowy jestem, mieszkam w kraju gdzie "magikow" jest malo. MMI mi padlo (czarny ekran i panel) i nie moge sobie poradzic...
Wymylem auto zeby sie nie pobrudzic brudnymi kolami.
Wymienilem kola na zimowki podnoszac auto z prawej i lewej widlakiem... (wygodny jestem)
Po tych operacjach zero odzewu od MMI...
Terza cholera nie wiem czy padlo tuz po myciu czy po wymianie kol...
Sprawdzilem bezpieczniki po lewej i prawej stronie, wszystko OK.
Na wzmacniaczu nie ma sladow plynu.
Probowalem odlaczyc akumulator na pare godzin, nie pomoglo.
Zmieniarke w schowku slysze ze se mieli, wciskalem reset, ale nic.
Czy cos w moim zasiegu moge jeszcze probowac?
Bo w kraju (Krainie Prawdziwych Magow) bede dopiero w kwietniu...
Z gory dziekuje.
Swoja droga swietne forum. Czytajac juz duzo sie nauczylem.
Pozdrawiam
francuz
Wymylem Auto + zalozylem kola zimowe = MMI padlo
Sucho wszedzie. Naczytalem sie troche i o plynie do spryskiwaczy i o innych przyczynach...
Myslalem ze moze cos przy podnoszeniu auta zgniotlem pod autem. tam sa takie oslonki ale pod nimi zadnych kabli nie widze...
Z bezpiecznikami w bagazniku mam inaczej niz to o czym czytalem. Nie ma tam 3 bezpiecznikow 5A na MMI, tuner i komunikacje.
Jedyne bezpiecznki MMI mam przy przednich drzwiach. Pomyslalem ze to ze wzgledu na rocznik auta 2011 (przed liftem).
W kazdym razie nic mokrego nie znalazlem. Moze jeszcze jutro pod maske zerkne. Czy tam sa jakies bezpiczniki elektroniki?
Dzieki
Pozdrawiam
Myslalem ze moze cos przy podnoszeniu auta zgniotlem pod autem. tam sa takie oslonki ale pod nimi zadnych kabli nie widze...
Z bezpiecznikami w bagazniku mam inaczej niz to o czym czytalem. Nie ma tam 3 bezpiecznikow 5A na MMI, tuner i komunikacje.
Jedyne bezpiecznki MMI mam przy przednich drzwiach. Pomyslalem ze to ze wzgledu na rocznik auta 2011 (przed liftem).
W kazdym razie nic mokrego nie znalazlem. Moze jeszcze jutro pod maske zerkne. Czy tam sa jakies bezpiczniki elektroniki?
Dzieki
Pozdrawiam