Jaka długość wycieraczek tył?
Jaka długość wycieraczek tył?
Witam,
jaka powinna być długość wycieraczki tylnej w A6 C6 Avant??
Czy były różnej długości, czy jeden wymiar??
Pozdrawiam
jaka powinna być długość wycieraczki tylnej w A6 C6 Avant??
Czy były różnej długości, czy jeden wymiar??
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja kupiłem kilka tygodni temu 380 mm BOSCH, pasuje i zbiera bez zarzutu. Dokładniej to ta:
http://allegro.pl/wycieraczka-tyl-bosch ... 97338.html
http://allegro.pl/wycieraczka-tyl-bosch ... 97338.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Miałem już dość tego typu pióra tylnej wycieraczki, ponieważ po kilku tygodniach używania zostawiała smugi i nie zbierała już dokładnie wody, a kombi lubi się bardzo brudzić
. Robię naprawdę dużo kilometrów i niestety, trochę za szybko wysiadała. Trzeba było kilka razy przecierać szybę, bo coś zawsze zostawało. Dodam, że kupowałem tylko oryginalnego Boscha. Postanowiłem zmienić całe ramię wycieraczki na te z A4 B8 i w końcu jest spokój na długi czas. Jednak bezprzegubowa wycieraczka (aero) zbiera o wiele lepiej wodę i to za pierwszym razem (na powrocie już jest sucho)
. Wszytko ładnie pasuje P&P - zaleta wspólnych części między modelami w grupie VAG
.

- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
mat1324 pisze:Przecież wersja poliftowa ma taki sam tył jak wersja przed liftem. No może oprócz wydechu w dieslu.
samochod mam od 3 tygodni...przyznaje ze bardzo malo wiem jak narazie

I kupilem wycieraczke kpl do A4 B8 do przetestowania,zobaczymy co z tego wyniknie
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ Dodano: 2017-01-04, 23:24 ]
Ok.mam wycieraczke do A4 ale podczas demontazu oryginalnej ,pojawia sie problem.Po odkreceniu nakretki ramie nie chce zejsc,nie chce ciagnac na sile zeby (znajac moje szczescie) czegos nie urwac albo wybic szyby.Trzeba do tego jakis sciagacz ? Jak sie sciaga to ramie ?
- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Wymiana wycieraczki na taka z A4 B8 podsumowanie :
Operacja sie udala,wycieraczka juz na swoim miejscu,dobry patent zapozyczony od kolegi Mati1234.
Wycieraczka od A4 jest dluzsza i wiecej "zbiera" z szyby przez co jest wydajniejsza.
Sciagacz ktory zamowilem nie jest najlepszy do tej operacji,ale udalo sie nim sciagnac stare ramie.
Wymiane robilem w garazu z kiepskim swiatlem.Jak bedzie okazja przy swietle dziennym to pstrykne fote jak to wyglada w tej chwili.
Operacja sie udala,wycieraczka juz na swoim miejscu,dobry patent zapozyczony od kolegi Mati1234.
Wycieraczka od A4 jest dluzsza i wiecej "zbiera" z szyby przez co jest wydajniejsza.
Sciagacz ktory zamowilem nie jest najlepszy do tej operacji,ale udalo sie nim sciagnac stare ramie.
Wymiane robilem w garazu z kiepskim swiatlem.Jak bedzie okazja przy swietle dziennym to pstrykne fote jak to wyglada w tej chwili.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Tak się zastanawiam czy można użyć części od A6 B7 lub Q7?
Założyłem nową wycieraczkę i zostawiała połowe szyby, więc dzisiaj zakupiłem nową i ku mojemu zdumieniu, plastik był połamany. Szczerze ten sposób montażu to porażka.
Skoro mam zakupić nowe ramie to zrobie upgrade do nowszej wersji.
[ Dodano: 2017-01-24, 21:19 ]
Dzisiaj zamontowałem sobie zestaw od B8. Ceny w ASO znacząco wzrosły jeśli chodzi o ramie wycieraczki, w moim przypadku nie była nawet dostępna w kraju, więc postanowiłem zakupić używkę za 70zł. Wszystko zmontowane, oczywiście nie było łatwo ściągnąć stare ramie, ale znalazłem warsztat gdzie uzyskałem pomoc. Domówiłem sobie jeszcze nową dysze i pióro, żeby zestaw był kompletny. Zdecydowanie musze przyznać, że zmiana jest warta zachodu.
Założyłem nową wycieraczkę i zostawiała połowe szyby, więc dzisiaj zakupiłem nową i ku mojemu zdumieniu, plastik był połamany. Szczerze ten sposób montażu to porażka.
Skoro mam zakupić nowe ramie to zrobie upgrade do nowszej wersji.
[ Dodano: 2017-01-24, 21:19 ]
Dzisiaj zamontowałem sobie zestaw od B8. Ceny w ASO znacząco wzrosły jeśli chodzi o ramie wycieraczki, w moim przypadku nie była nawet dostępna w kraju, więc postanowiłem zakupić używkę za 70zł. Wszystko zmontowane, oczywiście nie było łatwo ściągnąć stare ramie, ale znalazłem warsztat gdzie uzyskałem pomoc. Domówiłem sobie jeszcze nową dysze i pióro, żeby zestaw był kompletny. Zdecydowanie musze przyznać, że zmiana jest warta zachodu.