Problem ze światłami
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Problem ze światłami
Witam mam taki problem ponieważ nigdy jeszcze nie miałem do czynienia z palnikiem bixenonowym i nie wiem czy już mi sie jedna wypala czy coś złego się bardziej dzieje
Jedna strona świeci tak jak świeciła ładnie 2 strona świeci tak jakby na różowo proszę o poradę i jaki palnik najlepiej kupić jakie byście polecili.
Dziękuje Bardzo i Pozdrawiam
Jedna strona świeci tak jak świeciła ładnie 2 strona świeci tak jakby na różowo proszę o poradę i jaki palnik najlepiej kupić jakie byście polecili.
Dziękuje Bardzo i Pozdrawiam
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
jak swieci juz inna barwa to znaczy ze juz powoli konczy zywot, szukaj zarników najlepiej jakis dobrych firm np philips i zawsze najlepiej wymieniac dwa a jaki model dokladnie bedziesz chcial to zalezy od ciebie jaka barwa itd
[ Dodano: 2016-12-04, 20:19 ]
aha i nie ma różnicy miedzy palnikiem bi a zwyklym ksenonem soczewkowym, do ciebie musisz szukać żarnika D2S
[ Dodano: 2016-12-04, 20:19 ]
aha i nie ma różnicy miedzy palnikiem bi a zwyklym ksenonem soczewkowym, do ciebie musisz szukać żarnika D2S
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
U mnie jak zaczął świecić na różowo to kolejnego dnia już w ogóle nie zaświecił
Przy okazji podpytam, kupiłem żarniki osram xenarc 4300k i jestem zawiedziony bo świecą na żółto bardziej niż na biało. Poprzednie mi świeciły elegancko na biało z leciutką niebieską poświatą.
Wiem, że muszą się poświecić chwilę zanim ostateczną barwę przyjmą, ale te mam od maja i w sumie wiele się nie zmieniło.
Wiecie może jaka temperatura barwowa fabrycznie wychodziła? Albo jakie konkretnie żarniki osrama, bosmy albo philipsa dadzą taką barwę typowo białą jaka być powinna?

Przy okazji podpytam, kupiłem żarniki osram xenarc 4300k i jestem zawiedziony bo świecą na żółto bardziej niż na biało. Poprzednie mi świeciły elegancko na biało z leciutką niebieską poświatą.
Wiem, że muszą się poświecić chwilę zanim ostateczną barwę przyjmą, ale te mam od maja i w sumie wiele się nie zmieniło.
Wiecie może jaka temperatura barwowa fabrycznie wychodziła? Albo jakie konkretnie żarniki osrama, bosmy albo philipsa dadzą taką barwę typowo białą jaka być powinna?
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2009
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
nom tylko się dostań do wymiany świateł masakra :P
myślę teraz jakie palnik kupic mysłałem nad ŻARNIKI D2S OSRAM COOL BLUE 6000K +20% więcej światła
byłem w sklepie motoryzacyjnym to polecali mi BOSMA ale jakos nie przekonany jestem do tej firmy i teraz niewiem co kupić bo na rynku jest tyle ze szok...
myślę teraz jakie palnik kupic mysłałem nad ŻARNIKI D2S OSRAM COOL BLUE 6000K +20% więcej światła
byłem w sklepie motoryzacyjnym to polecali mi BOSMA ale jakos nie przekonany jestem do tej firmy i teraz niewiem co kupić bo na rynku jest tyle ze szok...
Dziadzia990, I bardzo dobrze Ci doradzali w sklepie. Żarniki BOSMA sa bardzo dobrej jakości. Barwa 6000K moim zdaniem to juz lekko za niebiesko i mniej światła na drodze. Weź OSRAM Cool Blue 5500K. CO do dostępu nie ma tragedii. Jedyne co to musisz zdemontowac obudowę filtra powietrza i odkręcić i przesunąć na bok zbiorniczek płynu. Wymieniałem u siebie chyba z 4x i nie ma lipy