Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ASB 3.0 232 KM] Wiązki czujników G448, G506 i czujnika DPF

Elektryka
ODPOWIEDZ
photokom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ASB 3.0 232 KM] Wiązki czujników G448, G506 i czujnika DPF

Post autor: photokom » 04 gru 2016, 19:10

Kupiłem A6 C6 3.0 ASB z uszkodzonym i wymontowanym silnikiem. Silnik już naprawiony i zamontowany, ale zostało mi kilka drobiazgów do podpięcia. Między innymi czujniki temperatury spalin i ciśnienia DPF. I tu mam problem z poprowadzeniem wiązek.
Czujnik Temperatury spalin G448 jest wkręcony w katalizator. Jego wtyczka u mnie jest wpięta we wtyczkę mocowaną w uchwycie w lewej przedniej części skrzyni biegów. Kabel ma 2 uchwyty które powinny być gdzieś nasunięte (na wystające płaskie elementy). Problem w tym, że nie mogę znaleźć gdzie je wcisnąć. Jak u Was idzie ten kabel od czujnika do wtyczki i gdzie jest przymocowany?
Czujnik temperatury spalin G506 wkręcany jest w DPF. Jego wtyczka łączy się z wiązką silnika w tylnej części skrzyni przy czujniku ciśnienia DPF. Jak u Was poprowadzona jest wiązka z tego czujnika G504 do wtyczki i którędy poprowadzona i gdzie zamocowana jest wiązka silnika idąca do czujnika G504 i czujnika ciśnienia DPF? Fragment tej wiązki wychodzi z głównej wiązki silnika w okolicy alternatora i rozrusznika. Powinien iść gdzieś wzdłuż prawej podłużnicy. Tylko którędy?
Czy mogli byście zobaczyć jak te wszystkie wiązki i kable są poprowadzone oryginalnie u Was? Ewentualne porobić fotki i podesłać?
Dzięki wielkie
A6 quattro S-Line 2,5 TDI AKN 1999r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja