problem demontaz trzeciego swiatla STOP
problem demontaz trzeciego swiatla STOP
Witam, mam problem pali mi sie na fisie "breck licht" wkurza mnie to pikanie i zabralem sie za to . żarówki wszystkie sda okej swieca ale zauwazylem ze trzecie swiatlo stop slabo swieci czzsami w ogole albo tylka kilka diod. Takze postanowilem zdemontowac sciganalem gorna tapicerke klapy aby sie dobrac do niego ale nie ma tam zadnych srub ani zatrzaskow probowalem wypchnac ale nie chce na sile bo polamac mozna szybko, mam pytanie do was czy ktos moze juz demontowal bo na forum nic nie moglem znalezc a na youtube tylko do C6 znalazlem??? Pozdrawiam
Wlasnie nie ma zadnej blaszki widac sam plastik podwazalem wkretakiemw rozne strony i nic rusza ...zrobilem.szybko zdjecia bylo juz ciemno ale cos widacrepek92 pisze:po demonotwaniu tej tapicerki zauwazyles takie blaszki sprezynujace? ktore ta lampke trzymaja?
zeby je zwolnic musisz przesunac w bok chyba plastik o ile dobrze pamietam i te blaszki sie zluzuja
Cos nie moge dodac zdjec jutro podesle
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 19:46 przez turkish, łącznie zmieniany 1 raz.
bendzji pisze:3 światło stopu ma jeszcze dwie śrubki z zewnątrz , musisz ściągnąć dwie kwadratowe zaślepki w kolorze lampy po prawej i lewej
widzialem na swiatle sa dwa kwadratowe wybrzuzenia ale myslalem ze jak w C6 sa blaszki od wewenatrz jutro rano sprobuje podejsc do tego i zobaczymy co tam sie wydarzylo i czy rzeczywiscie breck licht jest od tego wlasnie
[ Dodano: 2016-11-26, 14:14 ]
trzecie swiatlo stop wyciagniete

[ Dodano: 2016-11-26, 19:13 ]
nie moge znalezc uzywki narazie przeczyscilem styki i silikonem zakleilem pekniecie zrobilem probe i swiatlo juz swieci lepiej, wszystkie diody co prawda nie swieca ale nie pali sie juz denerwujace "breck licht" .

Witam. Kolego kup pasek z diodami w sklepie elektronicznym (on jest sprzedawany na metry) otwórz te światło stop wklej, albo wsuń ten pasek, podłącz i będziesz miał pełne oświetlenie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-11-26, 20:49 ]
Ja tak u siebie reanimowałem to dodatkowe światło stop w sedanie jak i w avancie
Pozdrawiam

[ Dodano: 2016-11-26, 20:49 ]
Ja tak u siebie reanimowałem to dodatkowe światło stop w sedanie jak i w avancie

Jak samochód, to tylko Audi;)