Wymiana poduszek 1.9 manual.
Wymiana poduszek 1.9 manual.
Witam wszystkich zaglądających w mój post... Sprawa wygląda tak , ze po zakupie samochodu postanowiłem zrobić sobie go na "ogłę" strasznie trzepało samochodem przy odpalaniu i gaszeniu z poduchy się lało. Postanowiłem wymienić opie poduchy w silniku i w skrzyni. Teraz występują drgania. Najbardziej odczuwalne między 1800 a 2300 , na postoju też coś tam czuje. Na poduchach zrobiłem już 1500km pierwszy 1000 był nie do zniesienia teraz drgania są mniejsze ale nadal drażnią. Szperając w google natrafiłem na pewien sposób. Mianowicie trzeba poluzować śruby poduszek o dwa obroty i przejechać krótki dystans i potem znowu dokręcić. I tu moje pytanie . Czy to w ogóle ma sens? Czy lepiej nastawić się na zakup oryginałów ? Te które kupiłem były zamiennikiem za 4 zapłaciłem coś koło 400 zł .
- chris1987
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzychu
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Poduchy olejowe tylko Avon Made in England - Oryginał VW/AUDI o zamiennikach nawet nie ma co mówić, zawsze coś jest nie tak. Przekonałem się o tym na wcześniejszym samochodzie z 1,9 AFN.
Płaciłem:
Lewa 8D0199382AR 430zl
Prawa 8D0199379AR 340zl
Przednia kupiłem lemfordera... przyszła ori z wydrapanym logiem
Jeszcze wymienię dwie przy skrzyni, bo mimo wszystko jeszcze nie jest idealnie.
BTW... ważne jest, aby układ paliwowy/wtryskowy był w idealnym stanie, koło 2masowe, wieszaki i łącznik elastyczny wydechu. Te elementy również maja ogromny wpływ na wibracje.
Czasami jeszcze się zastanawiam, czy wpływ na wibracje itp mogą mieć 4 tuleje sanek przedniego zawieszania.
Płaciłem:
Lewa 8D0199382AR 430zl
Prawa 8D0199379AR 340zl
Przednia kupiłem lemfordera... przyszła ori z wydrapanym logiem
Jeszcze wymienię dwie przy skrzyni, bo mimo wszystko jeszcze nie jest idealnie.
BTW... ważne jest, aby układ paliwowy/wtryskowy był w idealnym stanie, koło 2masowe, wieszaki i łącznik elastyczny wydechu. Te elementy również maja ogromny wpływ na wibracje.
Czasami jeszcze się zastanawiam, czy wpływ na wibracje itp mogą mieć 4 tuleje sanek przedniego zawieszania.
AWX 175KM/380NM
- chris1987
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzychu
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
W AFNie najpierw jedna uszkodzoną poduchę wymieniłem na Febiego. Objawy jak u Ciebie. Później kupiłem komplet Lemfoldera (w środku były corteco) Bylo lepiej, ale nadal nie to samo. Rok później kumpel rozbił auto w którym nic nie trzęsło. Sprzedał silnik, ale zostały poduchy wiec bez zastanowienia odkupiłem od niego z parę groszy ... inna bajka. Sam klekot bez żadnych wibracji, buczenia przy przyspieszaniu itd.
AWX 175KM/380NM