Nie swieci sie data i przebieg audi A6 c5
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie swieci sie data i przebieg audi A6 c5
Witam w moim audi a6 c5 2.5 tdi 2002rok z dnia dzień zniknęły dane z lewego i prawego małego wyświetlacza ( data godzina, przebieg) i dziwne jest ciche pytanie + plus jakiś dziwny komunikat przy odpalaniu. Auto jeździ normalnie. Czy ktos miał cos podobnego jak to usunąć
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
zrobię dziś wieczorem Test z licznikiem na stole bez zasilania w stały plus , wypiął bym licznik i sprawdzić probówka/miernikiem czy na tym pinie w aucie jest napięcie
[ Dodano: 2016-11-18, 12:57 ]
Porobiłem testy - przy braku stałego plusa na przebiegu jest napis FUSE , żadna konfiguracja z wypiętymi pinami zasilania nie symuluje twojego objawu
Jeden i drugi zegarek kontaktują sie z PCB licznika na dotyk , proponowałbym wyciągnąc zegary , rozebrać i na podpiętych podociskac delikatnie zobaczyć czy się pojawiają cyfry. Z drugiej strony masz blaszki które dociskają ekraniki do płytki drukowanej.
[ Dodano: 2016-11-18, 12:57 ]
Porobiłem testy - przy braku stałego plusa na przebiegu jest napis FUSE , żadna konfiguracja z wypiętymi pinami zasilania nie symuluje twojego objawu
Jeden i drugi zegarek kontaktują sie z PCB licznika na dotyk , proponowałbym wyciągnąc zegary , rozebrać i na podpiętych podociskac delikatnie zobaczyć czy się pojawiają cyfry. Z drugiej strony masz blaszki które dociskają ekraniki do płytki drukowanej.