Hey,
Moje pytanie na pierwszy rzut oka na pewno wyda się głupie, ale spróbuje.
Mam w aucie bixenon, ale jadąc nocą na długich czuję się "ślepy". Co innego gdy używam świateł do "mrugania", te świecą daleko, ładnie, intensywną barwą. Czy istnieje mozliwość używania tych świateł jako długich, a nie "klapki" w bixenonie?
Gdzieś czytałem że winą jakości świecenia może też być stary żarnik - ja auto mam pół roku, więc nie wiem czy był zmieniany czy nie. Kolor wydaje mi się w w porządku (w poprzednim aucie jak mi siadały żarniki to kolor szedł w czerwony, tu nadal jest biały).
Możecie coś poradzić? Szkoda mi wywalać prawie 4 stówy na żarniki jeśli to nie to...
Zamiana funkcji świateł długich
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W wersji po lifcie te światła służą niestety, ale tylko do mrugania. Sam szukałem sposobu na przekodowanie, aby świeciły razem z długimi, ale się nie da. To znaczy da się je przekodować, aby świeciły razem bixenonem, ale wtedy na FISie pokazuje błąd przepalonych ledów w przednich paskach, które wtedy nie świecą. Także nic z tego
. Wydaje mi się, że trzeba dołożyć przekaźnik sterowany sygnałem od klapki bixenona.
Chyba, że ktoś zna jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu
.

Chyba, że ktoś zna jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2016
- Moje auto: Allroad C7
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Skrzynia: S-tronic
Nie, służą do mrugnięcia lub po odpowiednim zakodowaniu mogą świecić z długim bixem.rafalk91 pisze:A czy przypadkiem ta żarówka, która jest w głównej lampie nie służy do statycznego doświetlania zakrętów? Ostatnio się temu przyglądałem i zauważyłem, że świeciła w bok, a nie do przodu. Pociągnięcie lewej manetki uruchamia u mnie biksenon.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
A znasz to kodowanie? Bo z moich doświadczeń nie można tego zakodować, aby działało poprawnie. Pisałem o tym powyżej. Dodam, że przejrzałem wszystkie kodowania i sprawdzałem działanie.
[ Dodano: 2016-11-17, 23:45 ]
Komuś w ogóle świecą się jednocześnie xenony i H7 jako długie? Jeśli tak, to niech poda jakie ma kodowanie.
[ Dodano: 2016-11-17, 23:45 ]
Komuś w ogóle świecą się jednocześnie xenony i H7 jako długie? Jeśli tak, to niech poda jakie ma kodowanie.