Położyć powłokę to chyba najlepszy sposób na utrzymanie lakieru.
Audi ma twarde lakiery i korekta jedno stopniowa tzw one step tylko trochę lakier nabłyszczy, coś tam zejdzie. Dlatego trzeba ciąć od mocnych past ,może futro twarda gąbka, potem średnia pasta polerująca i finisz. Jeszcze kwestia maszyny którą robisz. Rotacja zostawi na pewno sporo bałaganu przy mocnym cięciu i trzeba to potem wyprowadzić. Przy korekcie nie można sie spieszyć, cierpliwość, cierpliwość i nic na siłę.
Ja używam past menzerny 100,400,2500, 3000,3500. kocha antyhologram, oraz meguiars 101,105.
Dobór pasty i pada do lakieru to klucz do sukcesu, nie wszystko działa tak samo.
Dlatego dobrze sobie dzielić panel na kawałki i zając się tylko danym obszarem. W taki sposób masz kontrole. Jeśli robisz tylko swój samochód to można kupić sobie pasty 250ml i próbować sił. Ale skompletowanie wszystkiego wyjdzie sporo.
Hubert
Detailing
huberto21, dziękuję tobie za poradę i opis na czym ta korekta polega. Teraz jestem juz mądrzejszy o Twoje porady i wiem ,że jak będę oddawać czy jak będę miał zamiar oddać auto do wykonania całkowitej korekty lakieru to nikt mi nie wmówi, że potrzebuje na to kilka godzin. Co do nałożenia nowej powłoki lakieru to ciężka sprawa. Nie znam żadnego , mega dobrego lakiernika w Zielonej Górze, któremu bym oddał moją audiczke do lakierowania. Boje się , że lakier po paru miesiącach bedzie płatami odchodził. Juz raz jednemu zaufałem i zrobił mi na odpi.....l.
Pozdro
Pozdro
Zawsze jest pogoda na QUATTRO
Hej nie chodzi o nowy lakier. Tylko o powłokę na lakier. Są to preparaty które zabezpieczają lakier. Położenie może i jest trochę skomplikowane ale poleca bo warto. Studia rzeczą sobie za to i się nie dziwię bo pracy jest dużo. Co do korekty..tzw. polerki. Nie da się tego zrobić dobrze w ciągu dnia, już nie mówię o samochodzie jak a6. Ja swój robiłem 4 dni a6 c6 czarny sedan.
Zapraszam chętne osoby do mnie. Pracuje przy detailingu 8 lat i to niejednokrotnie moja praca to jest moja pasja która cały czas mnie uczy.
Pozdr.
Hubert
[ Dodano: 2016-11-22, 10:51 ]
Witam ostatnio przerabiałem niebieskiego saaba 93 aero, lakier słaby myty tylko na szczotkach.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
pozdrawiam
Zapraszam chętne osoby do mnie. Pracuje przy detailingu 8 lat i to niejednokrotnie moja praca to jest moja pasja która cały czas mnie uczy.
Pozdr.
Hubert
[ Dodano: 2016-11-22, 10:51 ]
Witam ostatnio przerabiałem niebieskiego saaba 93 aero, lakier słaby myty tylko na szczotkach.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 13:41 przez huberto21, łącznie zmieniany 1 raz.
2.0 tfsi stage 1
242km/372nm
242km/372nm